Κουμπί Start Button: Τι θα γίνει αν το πατήσω εν κινήσει;

Αν έχετε σκεφτεί να πατήσετε το κουμπί «start-stop engine» καθώς κινείστε με το αυτοκίνητο σας για να δείτε τι γίνεται μην το κάνετε.

Από: carandmotor.gr

Το παραδοσιακό κλειδί και ο αντίστοιχος διακόπτης στην κολόνα του τιμονιού τείνουν να εξαφανιστούν στα σύγχρονα αυτοκίνητα με την πλειοψηφία των καινούργιων μοντέλων να φέρουν πλέον ηλεκτρονικό κουμπί για την εκκίνηση και την απενεργοποίηση του κινητήρα τους.

Οι περισσότεροι οδηγοί γνωρίζουν ότι ακόμη και εν κινήσει το γύρισμα του παραδοσιακού κλειδιού στη θέση «ACC» του διακόπτη ανάφλεξης θα απενεργοποιήσει τον κινητήρα. Λίγοι όμως είναι εκείνοι που ξέρουν τι γίνεται αν πατήσουν το κουμπί που έχει αντικαταστήσει τον παραδοσιακό διακόπτη, ενώ ακόμη λιγότεροι είναι αυτοί που το έχουν πατήσει κατά λάθος. Ευτυχώς, γνωρίζουμε την απάντηση, οπότε δεν θα χρειαστεί να το κάνετε και εσείς.

Η δοκιμή του να πατήσετε το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα εν κινήσει σε κάποιον δρόμο χωρίς κυκλοφοριακή επιβάρυνση, θα σας οδηγήσει σε διαφορετικά συμπεράσματα ανάλογα με την ταχύτητα που κινείστε. Και σίγουρα, σε περίπτωση που το πατήσετε από λάθος θα πρέπει να γνωρίζετε τι θα συμβεί για να μην θεωρήσετε ότι έρχεται η καταστροφή.

Σε περίπτωση που κινείστε με ταχύτητα μικρότερη των 10 χλμ./ώρα και πατήσετε το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κινητήρας θα σβήσει. Τα υπόλοιπα συστήματα ωστόσο του αυτοκινήτου θα παραμείνουν ενεργοποιημένα και θα σας επιτρέψουν να διατηρήσετε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας. Αυτό συμβαίνει γιατί έτσι ορίζει το λογισμικό διαχείρισης της κεντρικής μονάδας ελέγχου λόγω χαμηλής ταχύτητας κίνησης.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν πατήσετε δηλαδή το κουμπί start engine ενώ κινείστε με κανονική ταχύτητα κίνησης ή στον αυτοκινητόδρομο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι. Με απλά λόγια, το σύστημα κρίνει ότι η εντολή του οδηγού είναι άκυρη και δεν την εκτελεί για ευνόητους λόγους ασφάλειας. Επιπλέον, το σύστημα θα σας ενημερώσει για την εσφαλμένη εντολή που δώσατε μέσω ένδειξης, οπτικής και ηχητικής, στο πίνακα οργάνων.

Παρόλα αυτά, καλό θα είναι να μην «παίζετε» με αυτό το πλήκτρο ενώ κινείστε με το αυτοκίνητο σας, ούτε με χαμηλές και φυσικά ούτε με υψηλές ταχύτητες κίνησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail