Αντικειμενικές αξίες: «Κύμα» ενστάσεων από δήμους, ζητούν μείωση

Ολοένα και περισσότεροι δήμοι εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στις νέες ζώνες αντικειμενικών αξιών που έχει εκπονήσει το υπουργείο Οικονομικών. Υποστηρίζουν ότι ο… υπολογισμός που έχει γίνει είναι λανθασμένος και δη πολύ υψηλός, ζητώντας να υπάρξει μείωση των νέων αντικειμενικών σε δημοτικά διαμερίσματα.

Από: sofokleousin.gr

Η αρχή έγινε από τον Δήμο Αθηναίων ο οποίος ήρθε σε πλήρη ρήξη με το νέο «σύστημα, καθώς αιτήθηκε να γίνει μείωση σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Ακολούθησαν δήμοι όπως αυτοί των Πατρέων, των Κορινθίων, της Κέρκυρας, της Πύλου, της Παλλήνης, του Μοσχάτου-Ταύρου και της Γλυφάδας.

Η λίστα με τους δήμους που ζητούν μείωση των αντικειμενικών αξιών αναμένεται να διογκωθεί κι άλλο τις επόμενες ημέρες. Εδραιώνεται η άποψη εντός των δημοτικών αρχών ότι οι νέες αντικειμνκές είναι αισθητά πιο υψηλές από τις πραγματικές, με συνέπεια να προκύπτουν άδικες επιβαρύνσεις για τον ΕΝΦΙΑ και άλλους 18 φόρους που σχετίζονται με τα ακίνητα.

Οι δήμοι, έχουν προθεσμία να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών εντός των ορίων τους, έως τις 20 Ιανουαρίου 2023 και ήδη πιέζουν για παράταση της προθεσμίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail