Υπάρχει απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα

ΤΑ θέλει όλα και το αναφέρει ευθέως και δημόσια. Η κατοχική Τουρκία αναπτύσσει ένα αφήγημα, που δεν είναι ρητορικό, αλλά εντάσσεται στα πλαίσια μακροπρόθεσμων επεκτατικών σχεδιασμών σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου. Και αυτός ο σχεδιασμός προχωρεί και βαθμηδόν υλοποιείται με διάφορες κινήσεις. Κυρίως σε ό,τι αφορά την Κύπρο, που η επιβολή τετελεσμένων σε έδαφος και θάλασσα, είναι μια συνεχής διαδικασία εφαρμογής της τουρκικής «εθνικής πολιτικής». Τις προάλλες ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, διαμήνυσε πως η Άγκυρα δεν θα δεχθεί καμία επέκταση των χωρικών υδάτων. Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι «δεν δεχόμαστε καμία επέκταση (χωρικών υδάτων). Μιλάμε για μια Τουρκία με ακτογραμμή άνω των 1.800 χιλιομέτρων και η Τουρκία θα μπει σε διεθνή ύδατα με την άδειά σας; Ποιο μυαλό θα το δεχόταν αυτό; Λέμε στην Ελλάδα, “ο λάθος λογαριασμός θα γυρίσει από την Άγκυρα”».

Από: philenews.com

ΤΙ σημαίνει η αναφορά «δεν δεχόμαστε καμία επέκταση»; Σημαίνει ετσιθελισμός από ένα κράτος-τρομοκράτη, που διαμηνύει πως θα αντιδράσει στην περίπτωση που η Ελλάδα θα ασκήσει ένα αναφαίρετο κυριαρχικό της δικαίωμα. Ένα δικαίωμα, το οποίο η Αθήνα έπρεπε να ασκήσει προ πολλού, αλλά κυριάρχησαν στους διαχειριστές οι φοβίες για τυχόν αντίδραση της κατοχικής δύναμης. Προφανώς με τη μη άσκηση ενός κυριαρχικού δικαιώματος αυτό που εξυπηρετείται είναι ο στόχος της Άγκυρας, η οποία γνωρίζει πως με τις απειλές πετυχαίνει τις επιδιώξεις της.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ πως εάν η Ελλάδα προχωρήσει, η Τουρκία δεν θα τολμήσει να αντιδράσει. Δεν νομιμοποιείται καμία αντίδραση κι αυτό προφανώς και το γνωρίζει το καθεστώς Ερντογάν. Θα πρέπει να το γνωρίζει τούτο και η Αθήνα, που έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις όποιες τυχόν αντιδράσεις της Τουρκίας. Αυτό το ξέρουν και οι στρατοκράτες της Τουρκίας και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΘΑ το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά: Η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει να κινηθούν συλλογικά με βάση ένα ενιαίο σχέδιο, πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό, για την αντιμετώπιση των επιθετικών, επεκτατικών σχεδιασμών της κατοχικής Τουρκίας. Η Άγκυρα ενιαία αντιμετωπίζει τον Ελληνισμό, Ελλάδα και Κύπρο, κι έτσι θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε και εμείς. Με πράξεις και όχι με λόγια. Γιατί από λόγια έχουμε χορτάσει. Όσο καθυστερεί η διαμόρφωση ενιαίας στρατηγικής, τόσο θα προελαύνει η Άγκυρα και θα επιβάλλει τετελεσμένα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail