Συνταξιούχοι: «Ψήνεται» "επίδομα προσωπικής διαφοράς" για όσους δεν λάβουν αυξήσεις

Εξετάζεται εφάπαξ ενίσχυση 300 - 400 ευρώ σε 800.000 συνταξιούχους 

Εφάπαξ ενίσχυση σε 800.000 συνταξιούχους που δεν θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους φέρεται να εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση, για να αμβλύνει τις όποιες δυσαρέσκειες εν όψει εκλογών και με αφορμή το υψηλό κόστος ζωής.
 
 
Στόχος είναι να καλυφθούν με το επίδομα οι συνταξιούχοι που διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά και γι' αυτό δεν θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, ενώ εξαιρέθηκαν και από την επιταγή ακρίβειας των Χριστουγέννων καθώς δεν ανήκουν στην κατηγορία των χαμηλοσυνταξιούχων λαμβάνοντας συντάξεις πάνω από 800 ευρώ το μήνα.
 
Το υπό εξέταση επίδομα δεν θα καλύπτει την προσωπική διαφορά, αλλά θα μπορούσε να είναι ανάλογο με αυτήν. Ένα σενάριο που εξετάζεται είναι να δοθεί το ίδιο ποσό σε όλους, ανεξάρτητα από την προσωπική διαφορά που έχει καθένας. Ενα άλλο σενάριο είναι να δοθεί κλιμακωτά μια ενίσχυση με πλαφόν μεταξύ 300 και 400 ευρώ ανάλογα με το ποσό της σύνταξης. Μάλιστα, στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται να υιοθετηθούν ακόμα και 4 κλίμακες από 100 έως 400 ευρώ.

Το κριτήριο που θα καθορίσει και τους δικαιούχους είναι πόσοι θα μηδενίσουν την προσωπική διαφορά μετά την αύξηση κατά 7,75% και πόσοι θα διατηρήσουν προσωπική διαφορά παρά την αύξηση.  Αφού πληρωθούν  οι αυξήσεις θα είναι ξεκάθαρο πόσοι θα έχουν μηδενίσει την προσωπική διαφορά  και πόσοι θα τη διατηρούν.

Το βέβαιο είναι πως για να προετοιμαστούν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ώστε να πληρώσουν το έκτακτο αυτό μπόνους πριν από το Πάσχα, θα πρέπει η απόφαση να κλειδώσει τον Φεβρουάριο και να προωθηθεί σχετική νομοθετική διάταξη στη Βουλή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail