Πρώην Γάλλος εθελοντής στην Ουκρανία ζητά άσυλο στη Ρωσία

Για άλλη μια φορά, ο δυτικός λόγος ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι «δημοκρατίες» και η Ρωσία «δικτατορία» κλονίζεται από πραγματικές περιπτώσεις πολιτικών διώξεων και παραβίασης της ελευθερίας της έκφρασης και του τύπου στις δυτικές χώρες. Ένας πρώην Γάλλος εθελοντής στην Ουκρανία, ο οποίος κατήγγειλε τα εγκλήματα που διέπραξε το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου στο πεδίο της μάχης, ζητά τώρα πολιτικό άσυλο στη Μόσχα. Πρόσφατα έγινε στόχος δολοφονικής απόπειρας σε χώρα του ΝΑΤΟ, γι' αυτό δε νιώθει πλέον ασφαλής να ζει σε κράτη που αποτελούν μέρος της Ατλαντικής συμμαχίας.

Lucas Leiroz, ερευνητής Κοινωνικών Επιστημών στο Rural Federal University of Rio de Janeiro, γεωπολιτικός σύμβουλος - infobrics.org  / Παρουσίαση Freepen.gr

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε στις 11 Ιανουαρίου πως ο Adrien Bocquet, δημοσιογράφος και πρώην Γάλλος στρατιώτης που υπηρέτησε επίσης ως εθελοντής σε ανθρωπιστική αποστολή στην Ουκρανία μαζί με τα στρατεύματα του Κιέβου, ζήτησε πολιτικό άσυλο από τις ρωσικές αρχές. Δεν υπάρχουν ακόμη ακριβείς πληροφορίες για την πρόοδο της διαδικασίας για την απόκτηση της βίζας. Ο Μποκέ φαίνεται να αποφεύγει τις εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης και τα σχόλια για το θέμα – σίγουρα λόγω των φόβων για την προσωπική του ασφάλεια, καθώς έχει γίνει στόχος επιχειρήσεων μυστικών υπηρεσιών κατά της ζωής του λόγω της δουλειάς του ως δημοσιογράφος.

Όπως οι περισσότεροι δυτικοί εθελοντές, ο Μποκέ αρχικά υπηρετούσε στην Ουκρανία παραπλανημένος από την αφήγηση των μέσων ενημέρωσης, αλλά εξεπλάγη βλέποντας την πραγματικότητα του πεδίου της μάχης. Έγινε μάρτυρας πολλών εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν από τους νεοναζί πράκτορες του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων βασανιστηρίων και παράνομων εκτελέσεων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Μποκέ δεν είναι ένας άπειρος πολίτης, αλλά ένας εκπαιδευμένος στρατιωτικός, και ακόμη κι έτσι ισχυρίστηκε πως ξαφνιάστηκε από τις σκηνές που είδε στην Ουκρανία, δεδομένης της ακραίας σκληρότητας με την οποία οι στρατιώτες αντιμετωπίζουν τους Ρώσους κρατούμενους και κάτοικους του Ντονμπάς.

«Όταν μιλάω για δολοφονίες και βασανιστήρια, μιλάω για τη δολοφονία και τα βασανιστήρια κατά του ρωσικού στρατού. Οι αξιωματικοί ήταν οι πρώτοι που εκτελέστηκαν. Άκουσα φωνές όταν οι «άντρες του Αζόφ» ρώτησαν ποιος ήταν ο αξιωματικός. Μόλις πήραν την απάντηση, πυροβόλησαν αμέσως αυτό το άτομο στο κεφάλι [...] Το χειρότερο είναι ότι δεν είδα καμία ανθρώπινη στάση, κανένα συναίσθημα, γιατί είδα ανθρώπους να εκτελούνται, ανθρώπους να βασανίζονται, ανθρώπους να σκοτώνονται, πυροβολημένοι στα άκρα, στα κεφάλια τους (...) Για όλους αυτούς τους στρατιώτες, για τα μέλη του τάγματος Azov, το κύριο καθήκον, όπως πάντα μου έλεγαν, είναι να βασανίσουν και να σκοτώσουν «ρώσικα σκυλιά». Ως πρώην στρατιωτικός, εξεπλάγην. Γιατί όλα έδειχναν πως ο κύριος στόχος τους ήταν να βασανίσουν και να σκοτώσουν «ρώσικα σκυλιά» ενώ ποτέ δεν μίλησαν καν για την απελευθέρωση του πληθυσμού τους», είχε πει τότε.

Ωστόσο, το πιο διαβόητο θέμα το οποίο σχολίασε ο Μποκέ ήταν η τραγωδία της Μπούχα, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ήταν πιθανότατα μια επιχείρηση ψευδούς σημαίας [προβοκάτσια] που οργάνωσε η Ουκρανία για να κατηγορήσει τη Ρωσία και να κινήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη κατά της Μόσχας. Στο πεδίο της μάχης, ο Γάλλος εθελοντής είδε μια παράξενη δραστηριότητα από Ουκρανούς στρατιώτες, οι οποίοι μετέφεραν τα πτώματα των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε άλλες περιοχές, μεταφέροντάς τους στην Bucha για άγνωστους τότε λόγους.

Είπε επίσης στα μέσα ενημέρωσης πως οι συνάδελφοί του είχαν δει αυτά τα πτώματα να ξεφορτώνονται από φορτηγά ψυγεία, κάτι που δείχνει ότι όντως προέρχονταν από μεγάλες αποστάσεις, με ανησυχία για τη διατήρησή τους. Ο Μποκέ κατάλαβε τότε ότι αυτή ήταν πιθανώς η προετοιμασία μιας προσομοιωμένης σκηνής μαζικής σφαγής, καθώς οι Ρώσοι είχαν εγκαταλείψει πρόσφατα την πόλη, έτσι ώστε, βάζοντας τα πτώματα στο έδαφος και φωτογραφίζοντας τα, να φαίνεται πως ήταν έγκλημα που διέπραξε των δυνάμεων της Μόσχας.

«Όταν μπήκαμε στην Bucha με αυτοκίνητο, ήμουν στη θέση του συνοδηγού. Και καθώς οδηγούσαμε μέσα στην πόλη, είδα πτώματα ανθρώπων στις πλευρές των δρόμων, και την ίδια στιγμή είδα πτώματα ανθρώπων να βγαίνουν από φορτηγά και να είναι τοποθετημένα δίπλα στα πτώματα που κείτονταν στο έδαφος για να δώσουν το αποτέλεσμα μαζικών δολοφονιών (...) Ένας από τους εθελοντές που ήταν σε αυτό το μέρος την προηγούμενη μέρα (…) [μου είπε ότι] είδε φορτηγά ψυγεία από άλλες πόλεις της Ουκρανίας να έρχονται στην Bucha και να ξεφορτώνουν πτώματα και να τα στρώνουν σε σειρές. Από αυτό κατάλαβα πως έκαναν μαζικές σφαγές», είπε.

Προφανώς, αυτές οι αναφορές προκάλεσαν προβλήματα στον Μποκέ, ο οποίος έγινε αντιληπτός στη Δύση, συμπεριλαμβανομένης της χώρας του, ως «Ρώσος πράκτορας παραπληροφόρησης». Στη συνέχεια «άλλαξε πλευρά» και ξεκίνησε μια σημαντική δουλειά ως δημοσιογράφος, αποκαλύπτοντας συνεχώς τα εγκλήματα του Κιέβου κατά των Ρώσων στο Ντονμπάς. Οι Δυτικοί αρχικά αντέδρασαν στις ενέργειες του Μποκέ απλώς «ακυρώνοντάς» τον, ωστόσο, υπήρξε κλιμάκωση της βίας καθώς έπεσε θύμα παγίδας που οργάνωσαν Ουκρανοί πράκτορες ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τον Οκτώβριο.

Τότε, ο Bocquet δημοσίευσε φωτογραφίες του στα social media ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. Περίμενε πως η γαλλική κυβέρνηση θα τοποθετηθεί για την υπόθεση, αλλά σε σημείωμα το Υπουργείο Εξωτερικών του Παρισιού αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε πληροφορία για την επίθεση, κάτι που τον έκανε να πιστέψει πως επρόκειτο για κοινή επιχείρηση μεταξύ Ουκρανών και Δυτικών πρακτόρων. Αυτός είναι ο λόγος που δεν αισθάνεται πλέον ασφαλής στις χώρες του ΝΑΤΟ.

Η απόφαση του Μποκέ να ζητήσει άσυλο στη Μόσχα είναι αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι η λεγόμενη «δυτική δημοκρατία» είναι ψέμα. Η ελευθερία της έκφρασης απειλείται βαθιά στις χώρες της Ατλαντικής συμμαχίας, με σαφείς κινδύνους ασφάλειας για όποιον αποκαλύπτει τα εγκλήματα που διέπραξε το Κίεβο. Παρά τις προσπάθειες των mainstream media να το παραλείψουν, κάποια στιγμή αυτή η πραγματικότητα θα γίνει ορατή σε όλους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail