Μειώσεις άνω του 60% στα τιμολόγια ρεύματος για το Φεβρουάριο


Η πτωτική τροχιά των τιμών χονδρικής σε συνδυασμό με τις θετικές προοπτικές για τις τιμές του φυσικού αερίου που επηρεάζει την αγορά του ρεύματος, έφερε σημαντικές μειώσεις στις τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι για το μήνα Φεβρουάριο. Είναι ενδεικτικό ότι ο μεγαλύτερος πάροχος ανακοίνωσε μειώσεις της τάξης του 60,1% σε σύγκριση με τις τιμές του Ιανουαρίου. 

Από: capital.gr / Του Χάρη Φλουδόπουλου

Βεβαίως οι μειώσεις αυτές, όπως συνέβαινε και με τις αυξήσεις δεν επηρεάζουν τις τελικές τιμές του καταναλωτή, οι οποίες διαμορφώνονται μετά την κρατική επιδότηση στα επίπεδα των 15 με 16 σεντς/KWh. 

Ωστόσο με τη σημαντική μείωση των τιμών μειώνεται δραστικά η ανάγκη για επιδοτήσεις, με δεδομένο ότι οι τιμές που ανακοινώθηκαν είναι πολύ κοντά σε αυτά τα επίπεδα (15 – 16 σεντς/KWh).

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των παρόχων έχουμε τις εξής νέες χρεώσεις για το Φεβρουάριο:

Η χρέωση της ΔΕΗ για το Φεβρουάριο διαμορφώνεται στα 19,9 σεντς/KWh για καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες (1η κλίμακα κατανάλωσης) και στα 21,1 σεντς/KWh για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η χρέωση του Ιανουαρίου ήταν στα 49,9 σεντς/KWh και 50,01 σεντς/KWh αντίστοιχα, που σημαίνει ότι η μείωση του Φεβρουαρίου φτάνει το 60,1% 

Η Protergia ανακοίνωσε τιμή για το Οικιακό MVP Plus στα 24,8 σεντς/KWh από 44,8 σεντς/KWh που ήταν η τιμή του Ιανουαρίου.  

 Ο Ήρων ανακοίνωσε για το Generous Home στα 25,9 σεντς/KWh από 45 σεντς/KWh τον Ιανουάριο

Η Elpedison ανακοίνωσε για το πρόγραμμα "Electricity HomeDay" χρέωση 19,5 σεντς/KWh  από 45 σεντς/KWh  τον Ιανουάριο. Το "Elpedison Συνέπεια Day" προσφέρεται με πάγιο 5 ευρώ αλλά και έκπτωση συνέπειας, χάρις στην οποία η χρέωση Φεβρουαρίου διαμορφώνεται στα 16,77 σεντς/KWh  από 42,27 σεντς/KWh  τον Ιανουάριο. 

Η Watt + Volt έχει το πρόγραμμα Zero Plus στα 24,5 σεντς/KWh  από 45,9 σεντς/KWh  τον Ιανουάριο. 

Η ΖΕΝΙΘ ανακοίνωσε 19,49 σεντς/KWh  από 46,5 σεντς/KWh  για το Powe Home Basic.

Τέλος η NRG προσφέρει το NRG Prime στα 22 σεντς/KWh από 44,65 σεντς/KWh τον Ιανουάριο.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail