Φιάσκο διαρκείας με τα 12 μίλια

Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη τη φοβική μας στάση, έχει κατορθώσει να δείξει ότι έχει επιβάλει την άποψή της και στη διεθνή κοινή γνώμη αλλά και στην Ελλάδα σε μια μερίδα πολιτικών, καθηγητών, διεθνολόγων, συνταξιούχων πρέσβεων και αποστράτων

Από: newsbreak.gr / Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Το νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια έχει καταντήσει ανέκδοτο και εξευτελίζει τη χώρα μας διεθνώς.

Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη τη φοβική στάση της Ελλάδας να μην επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, δείχνοντας στην πράξη ότι λαμβάνει υπ’ όψιν της την παράνομη απειλή πολέμου, έχει κατορθώσει να δείξει στη διεθνή κοινή γνώμη ότι έχει επιβάλει την άποψή της και ότι η Ελλάδα, αν δεν έχει χάσει, έχει αποδυναμώσει το δικαίωμά της αυτό.

Το περίεργο δε είναι ότι η Τουρκία έχει κατορθώσει να δημιουργήσει αυτήν την εικόνα και στην ίδια την Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε μια μερίδα πολιτικών, καθηγητών πανεπιστημίου, διεθνολόγων, συνταξιούχων πρέσβεων και αποστράτων αξιωματικών, οι οποίοι δίνουν δίκιο στην Τουρκία και στην ουσία τη βοηθούν να πετύχει τους εθνικούς της στόχους στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Είναι αυτοί που επί σειράν ετών μιλούν για «μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας» στο θέμα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Είναι αυτοί που λένε ότι «αφού δεν κάναμε τόσα χρόνια χρήση του δικαιώματός μας για επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια, τώρα δεν μπορούμε να το κάνουμε».

Είναι αυτοί που λένε ότι «νοτίως της Κρήτης δεν ισχύει το casus belli, ενώ βορείως ισχύει», νομιμοποιώντας με τον τρόπο αυτόν, και μάλιστα με ακαδημαϊκό μανδύα, την παράνομη απειλή πολέμου της Τουρκίας.

Μάλιστα, αυτοί που, όπως ομολογεί ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ «βλέπουμε με χαρά να καταλαβαίνουν τις θέσεις μας και για το τι πράγμα μιλάμε», έχουν το θράσος από τηλεοράσεως να καταγγέλλουν όσους υπερασπίζονται τις εθνικές θέσεις και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας ως «τουρκοφάγους».

Οσο για το τελευταίο φιάσκο, με την επέκταση των χωρικών υδάτων νοτίως της Κρήτης, που μας ενημέρωσε ημερήσια εφημερίδα ότι επίκειται τον μήνα Μάρτιο, είναι κι αυτό έργο όλων εκείνων που εξευτελίζουν την Ελλάδα δεκαετίες τώρα, καθιστώντας την υποχείριο της Αγκυρας.

Όσον αφορά τους εξ αντικειμένου ιδιότυπους «συμμάχους» της Τουρκίας στην Ελλάδα, που κατά τον Τούρκο υπουργό Άμυνας είναι «κάποιοι λογικοί πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, απόστρατοι αξιωματικοί, πρεσβευτές και πολίτες στην Ελλάδα που άρχισαν να βλέπουν το παιχνίδι που παίζεται εδώ», ας αφήσουμε τον ίδιο να μας τα πει, με δικά του λόγια. Και, μάλιστα, λόγια της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, όταν ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του νέου ελικοπτεροφόρου σκάφους του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, του «Αναντολού», αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε:

«Υπάρχουν πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν σκάνδαλα υποκλοπών, σκάνδαλα μετανάστευσης και διαφθοράς. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που δεν κατάφερε να αποτρέψει η Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο, αποτυχίες τις οποίες έχει αντιληφθεί το ελληνικό κοινό. Νομίζουν ότι αυξάνοντας τις εντάσεις με την Τουρκία θα καλύψουν τα σκάνδαλα, τη διαφθορά και τις αποτυχίες. Θέλουμε, όμως, να δουν ότι δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν δημιουργώντας ένταση και ότι η διαστρέβλωση των γεγονότων δεν τους προσφέρει τίποτα».

Συνεχίζοντας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε: «Το μόνο που κάνουν ορισμένοι πολιτικοί και στρατιώτες στην Ελλάδα είναι να οδύρονται. Διαρκώς προσπαθούν να προωθήσουν κλαίγοντας τις σοβινιστικές τους πολιτικές. Ομως όλοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι από αυτό δεν έχουν κανένα όφελος. Και ο ελληνικός λαός άρχισε να βλέπει πώς σπαταλήθηκαν και πώς σπαταλώνται οι δικοί του πόροι από αυτούς τους συγκεκριμένους πολιτικούς και πώς καταστράφηκε η ευημερία του. Ομως την ίδια στιγμή κάποιοι λογικοί πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, απόστρατοι αξιωματικοί, πρεσβευτές και πολίτες στην Ελλάδα άρχισαν να βλέπουν το παιχνίδι που παίζεται εδώ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ακάρ, μιλώντας τον Ιούλιο του 2022 στους αξιωματικούς της 2ης Πτέρυγας Μάχης, στο Τσίγλι της Σμύρνης, στηλίτευσε τους Ελληνες που υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και επαίνεσε εκείνους των οποίων οι θέσεις ταυτίζονται με τις θέσεις και τα εθνικά συμφέροντατης Τουρκίας.

Συγκεκριμένα είχε πει:«Θέλουμε να εφαρμόζεται ό,τι ορίζουν το ΔιεθνέςΔίκαιο και οι συμφωνίες, αλλά οι εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο δεν βρήκαν ανταπόκριση στην Ελλάδα. Κάποιοι πολιτικοί στη γειτονική μας Ελλάδα σηκώνονται κάθε πρωί με τη λέξη Τουρκία και πέφτουν για ύπνο το βράδυ πάλι λέγοντας Τουρκία. Συνεχίζουν τις εχθρικές, προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική τους. Θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι προκαλούν μεγάλη ζημιά στον ελληνικό λαό.

Κάποιοι απόστρατοι στρατιωτικοί, κάποιοι πολιτικοί και καθηγητές βλέπουμε με χαρά να καταλαβαίνουν τις θέσεις μας και για το τι πράγμα μιλάμε. Αναμένουμε να υπάρξει διάλογος κι ένα εποικοδομητικό περιβάλλον το συντομότερο δυνατό και να εφαρμοστούν οι υποσχέσεις και οι συμφωνίες. Αναμένουμε να καταλάβουν ότι με τέτοιες ενέργειες και ρητορικές, αυτές οι προκλήσεις δεν θα φτάσουν πουθενά».

Ας μας πουν, λοιπόν, αυτοί οι «λογικοί πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, απόστρατοι αξιωματικοί, πρεσβευτές και πολίτες στην Ελλάδα», που «άρχισαν να βλέπουν το παιχνίδι που παίζεται εδώ», αν είναι ευχαριστημένοι με την εξέλιξη στο θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων νοτίως της Κρήτης και αν για το φιάσκο αυτό φταίνε οι «τουρκοφάγοι», που, εκτός από τους ιδίους, ενοχλούν και τον…κύριο Ακάρ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail