Η πιο παράξενη ανακάλυψη: Δύο μυθικά supercars σε ένα γκαράζ ηλικιωμένων

Όταν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έφυγε από τη ζωή, οι συγγενείς τους ανακάλυψαν στο γκαράζ κάτι εντελώς απρόσμενο: μια Lamborghini Countach και μια Ferrari 308, εγκαταλειμμένες εκεί από τη δεκαετία του 1980.

Από: carandmotor.gr

Κανείς από τους συγγενείς δεν γνώριζε ότι στο γκαράζ των προγόνων τους υπήρχαν δύο από τα σπουδαιότερα και ομορφότερα τετράτροχα «διαμάντια» της δεκαετίας του 1980. Η Countach είναι, μαζί με τη Miura και τη Diablo, μία από τις πλέον εκθαμβωτικές Lamborghini της ιστορίας, και η 308 αναμφίβολα μία από τις ομορφότερες Ferrari όλων των εποχών.

Τι συνέβη, όμως, και έμειναν αυτά τα δύο supercars σε ένα ιδιωτικό γκαράζ, όχι ιδιαίτερα προσεγμένο, να μαζεύουν σκόνη για δεκαετίες; Γιατί αποκτήθηκαν, και γιατί ξέμειναν εκεί δύο πανάκριβα αυτοκίνητα, η Countach 5000S του 1981 και η 308 της ίδιας εποχής, χωρίς να πουληθούν ποτέ - ή έστω να αναστηλωθούν αργότερα;


 
Φυσικά, υπάρχει εξήγηση. Το ζευγάρι των ηλικιωμένων που απεβίωσαν είχαν ιδρύσει εταιρεία αγοραπωλησίας σπορ αυτοκινήτων, χωρίς να το γνωρίζουν οι συγγενείς τους - που, κατά τα φαινόμενα, δεν είχαν και ιδιαίτερα στενές σχέσεις μαζί τους. Οι λόγοι ή τα προβλήματα που άφησαν τα δύο αυτά εμβληματικά supercars στο γκαράζ βεβαίως δεν αποσαφηνίστηκαν, αλλά τελικά μικρή σημασία είχαν.


 
Τα αυτοκίνητα μπορούσαν κάλλιστα να ανακατασκευαστούν, μετά από ένα καλό πλύσιμο, και με την αντικατάσταση όσων εξαρτημάτων είχαν φθαρεί στο χρόνο να γίνουν σαν καινούρια - και φυσικά να πουληθούν σε αστρονομικές τιμές.

Δεν έγινε γνωστή η τύχη αυτών των δύο εμβληματικών supercars μετά την ανακάλυψη αυτή. Αν αναστηλώθηκαν, αν έμειναν να σαπίζουν, αν διαλύθηκαν για ανταλλακτικά ή ακόμα κι αν κατέληξαν στην πρέσα. Οτιδήποτε άλλο πλην του πρώτου θα ήταν κρίμα.

Άλλωστε, το ενδιαφέρον για τη Lamborghini Countach εκτοξεύθηκε τελευταία, χάρη στην αναβίωσή της από την ίδια την εταιρεία της Sant' Agata με τα περιορισμένα αντίτυπα της ολοκαίνουριας Countach LPI 800-4. Και οι θρυλικές Ferrari του παρελθόντος σπάνε, στις δημοπρασίες, το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail