Το Κατάρ θέτει τα Rafale του στα χέρια της Τουρκίας προκειμένου να αντιμετωπίσει την Ελλάδα

Freepen.gr - Το Κατάρ έχει αφήσει στα χέρια της Τουρκίας τα πολύ προηγμένα μαχητικά Dassault Rafale γαλλικής κατασκευής προκειμένου να αντιμετωπίσει την Ελλάδα, αναφέρει το defense-arabic.com.

Σύμφωνα με τουρκικές επίσημες πηγές, η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών πέρυσι και επιβεβαιώθηκε ενώ μελετήθηκαν οι λεπτομέρειες της πρόσφατα, καθώς η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη 36 μαχητικών Dassault Rafale του Κατάρ στις τουρκικές αεροπορικές βάσεις στις αρχές του 2023.

Με βάση τη συμφωνία, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα μπορεί να επωφεληθεί από την εμπειρία των 250 πιλότων και τεχνικών του Κατάρ, προκειμένου να εργαστεί σε αυτά τα μαχητικά. Η συμφωνία προβλέπει πως η τουρκική πλευρά μπορεί πάντα να εξετάζει αυτά τα μαχητικά για να μπορεί να προσδιορίσει τις πραγματικές δυνατότητές τους απέναντι σε ελληνικά μαχητικά του ίδιου κατασκευαστή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail