Pass Ekloges με 22 έως 40 ευρώ το μήνα - Η χώρα εισέρχεται στην πιο παλαιοκομματική εποχή της!

Μια από τις πλέον ακραίες προεκλογικές εξαγγελίες όλων των εποχών! - Γιατί δείχνει κάλπες αρχές της άνοιξης! - Ούτε στον υπαρκτό σοσιαλισμό δεν τρώγανε με… κουπόνια! – Η αποτυχία του «καλαθιού του νοικοκυριού» και τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων που προέρχονται από τους ίδιους τους καταναλωτές!

Από: ieidiseis.gr / Του Βασίλη Σκουρή

 Μέτρο που θυμίζει παλαιοκομματισμό άλλων εποχών εξήγγειλε το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας πως Pass Ekloges με Pass Market με 22 ή 40 ευρώ το μήνα – και, επιπλέον, αλλάζεις την ατζέντα από τις υποκλοπές!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ήρθε στην εξουσία με ακραίο πόλεμο στην επιδοματική πολιτική γίνεται ο πρωθυπουργός των επιδομάτων, πέφτοντας και αυτός στην παγίδα ότι με τέτοιου είδους παλαιοκομματικές πρακτικές θα υφαρπάσει την ψήφο των πολιτών! Παλαιότερα, η παράταξή του υποστήριζε ότι όλα στον υπαρκτό σοσιαλισμό γινόταν με κουπόνια και στην Ελλάδα, επί δικής του πρωθυπουργίας, θα τρώμε με… κουπόνια!

Πρώτα απ΄ όλα να σημειώσουμε πως τα χρήματα που θα δοθούν για το Pass Market προέρχονται από την αφαίμαξη των νοικοκυριών, αφού από αυτά προκύπτουν τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Δεύτερον, το ποσό αποτελεί «σταγόνα στον ωκεανό» για τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θίγει τους μηχανισμούς της ακρίβειας και των ανατιμήσεων.

Τρίτον, δείχνει πως, παρά τα όσα είπε στη Βουλή το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός και την επικοινωνιακή υπερπροβολή, το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν προχωράει!

Η εξαγγελία Μητσοτάκη στη Βουλή, πάντως, πέραν από την αγωνιώδη προσπάθεια να φύγει η ατζέντα από τις υποκλοπές –όπου η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και με τη… γίδα στην πλάτη- δείχνει και το χρόνο των εκλογών:

Παρότι ο πρωθυπουργός είπε πως τα Χριστούγεννα στο Μέτσοβο θα λάβει τις αποφάσεις, όλα δείχνουν (και ο… μποναμάς Μητσοτάκη, όπως έσπευσαν συστημικά μέσα να χαρακτηρίσουν ήδη το Pass Market) πως οι κάλπες θα στηθούν προς στα τέλη της άνοιξης!

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως ουκ ολίγοι πρωθυπουργοί προχώρησαν σε «παροχές» λίγο πριν τις εκλογές, αλλά είτε δεν είχαν τα αποτελέσματα που επεδίωκαν, είτε αυτές γύρισαν μπούμερανγκ στους εμπνευστές τους!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail