Όταν οι Έλληνες πιλότοι των F-16 έκαναν… ρεπορτάζ στο Αιγαίο

Εισήλθαν προχθές οι Τούρκοι μαζικά, με 11 F-16, με ένα Φάντομ και με δύο τρία ελικοφόρα κατασκοπευτικά και ναυτικής συνεργασίας αεροπλάνα. Όλα τα αεροσκάφη τους συντονισμένα για να προκαλέσουν, για να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στο Αιγαίο, για να δείξουν επί του πεδίου την αντίδραση της Άγκυρας στη συμφωνία Αιγύπτου- Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

Από: Το Βήμα - Βηματοδότης

Οι Τούρκοι εναέριοι εισβολείς πραγματοποίησαν συνολικά  95 παραβιάσεις (χθες άλλες 30), οι 62 από μαχητικά, προκαλώντας παράλληλα 9 εικονικές αερομαχίες, με απύθμενο θράσος, με απανωτές εισόδους στον εθνικό εναέριο χώρο, αφού ανεφοδιάζονταν συνεχώς από air tankers, που καραδοκούσαν έξω από το FIR Αθηνών.

Δεν έδωσαν και  πολλές δυνατότητες στους Έλληνες πιλότους. Ξεχύθηκαν αμέσως, τους αναγνώρισαν, τους αναχαίτισαν, τους λόκαραν με τους πυραύλους τους και όσον αφορά τις εικονικές αερομαχίες, όπως μου είπε ένας σμηναγός πιλότος των F-16 «οι εισβολείς έφαγαν πολύ ξύλο». Οι πιλότοι μας δεν έμειναν μόνον στις αναχαιτίσεις και στις εικονικές αερομαχίες, αλλά έκαναν και… ρεπορτάζ. Πέρασαν με τις αναχαιτίσεις τόσο κοντά από τα τουρκικά αεροπλάνα, ώστε διαπίστωσαν ότι όλα έχουν καινούργια… βαφή. Τα έβαψαν όλα οι Τούρκοι  ξανά. Ποιος ξέρει γιατί; Ίσως για να φαίνονται σαν καινούργια ή σαν αναβαθμισμένα, αφού όλο για καινούργια λένε, αλλά καινούργια δεν βλέπουν.

Και όταν οι πιλότοι μας επέστρεψαν στις βάσεις τους  μετά από μια διαβολοημέρα με τόσες αναχαιτίσεις και εμπλοκές, ένιωθαν ικανοποιημένοι. Αλλά για να ξέρετε οι ανώτεροί τους πάντα τους λένε ότι μετά από μια αερομαχία: «Δεν γυρνάμε πίσω καλύτεροι από τα dogfights. Γυρνάμε πίσω καλύτεροι μόνον όταν πετάμε μόνοι μας. Με την εκπαίδευση και όχι με τους εναέριους εισβολείς που έτσι και αλλιώς τους έχουμε δεδομένους». Σοφά λόγια ιπτάμενων πτεράρχων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail