Το δόγμα «νόμος και τάξη» γυρίζει μπούμερανγκ για το Μαξίμου

Παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Πλήρης είναι η αποτυχία της κυβέρνησης στην εφαρμογή του βασικού προεκλογικού της δόγματος για το «νόμο και τάξη», κυρίως στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.
 
Από: ieidiseis.gr / Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Η ληστεία το κατάστημα της «Rolex» στο κέντρο της Αθήνας, σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της πρωτεύουσας, έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Είχε, άλλωστε, προηγηθεί η εκτέλεση δυο Αλβανών σε καφετέρια της Νέας Σμύρνης, Κυριακή βραδάκι στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ εκτελέσεις σε καφετέριες από «πληρωμένα συμβόλαια» είχαμε σε αρκετές περιπτώσεις (!) τα τελευταία δυο χρόνια!

Υπενθυμίζεται ότι σε απόσταση από την κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης δεν υπήρχε καν αστυνομικός, εν αντιθέσει με τα όσα είχαν γίνει με κινητοποιήσεις της νεολαίας όπου όλη σχεδόν η ΕΛΑΣ είχε μεταφερθεί στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα πολύ σοβαρά επεισόδια, πρωτόγνωρα για μια ήσυχη μεσοαστική συνοικία της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η ΕΛΑΣ συνέλαβε τον επονομαζόμενο «Ινδιάνο» ως υπεύθυνο για το σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού, ο οποίος αθωώθηκε μετά από επτά μήνες προφυλάκισης, αφού εκείνη την ώρα ήταν σε άλλη περιοχή του Λεκανοπεδίου! Εν αντιθέσει με τους αστυνομικούς που σκότωσαν πισώπλατα νεαρούς Ρομά, που δεν προφυλακίστηκαν καν!

Εκείνο, όμως, που αποτελεί Βατερλό για την ΕΛΑΣ είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ο πόλεμος των συμμοριών μέχρι εξοντώσεως! Η ΕΛΑΣ δεν έχει κατορθώσει να εξιχνιάσει σχεδόν κανένα συμβόλαιο θανάτου, με αποτέλεσμα να εκτίθεται ανεπανόρθωτα ως προς την αποτελεσματικότητά της, την αξιοπιστία της και τον προσανατολισμό της.

Χαρακτηριστικό δε του επικοινωνιακού τρόπου που λειτουργεί η κυβέρνηση και στο συγκεκριμένο τομέα είναι η ενέργεια του προηγούμενου υπουργού Προστασίας του Πολίτη να επισκεφτεί τον τότε εισαγγελέα του Αρείου και να του παραδώσει φάκελο, εντός του οποίου –σύμφωνα με δεκάδες πρωτοσέλιδα εκείνων των ημερών- περιλαμβάνονταν «ονόματα και διευθύνσεις» των κορυφαίων στελεχών του οργανωμένου εγκλήματος. Ενάμισι χρόνο μετά …μηδέν εις το πηλίκον: Ή στοιχεία δεν υπήρχαν στο φάκελο ή ο Εισαγγελέας δεν έκανε καλά τη δουλειά του- ή και τα δυο!

Το μέγαρο Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργείο αντί να κάνουν αυτοκριτική, αντί να δουν και να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους, αντί - έστω - να είναι σεμνοί και ταπεινοί, προκαλούν την κοινή γνώμη με ανακοινώσεις ότι η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί το …δυνατό σημείο της κυβέρνησης!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail