Αγχώνει το Μαξίμου η κινητικότητα στη «δεξιά πολυκατοικία»

Προβληματίζει έντονα το Μέγαρο Μαξίμου η κινητικότητα που καταγράφεται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και η δυναμική που φαίνεται να αναπτύσσουν διάφοροι κομματικοί σχηματισμοί, οι οποίοι συνιστούν εν δυνάμει απειλές ως προς τον στόχο που έχει θέσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, αυτόν της αυτοδυναμίας στις εθνικές εκλογές. 

Από: Το Παρόν

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τα δεξιά / ακροδεξιά κόμματα έχουν σαφώς μεγαλύτερη απήχηση σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια. Σύμφωνα με τις έρευνες, ένα τμήμα των ψηφοφόρων που εγκαταλείπουν τη Νέα Δημοκρατία κατευθύνονται προς την πλευρά αυτή. 

Ανοδική τροχιά καταγράφει η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου, ακολουθώντας μια πολιτική ανάμεικτη με εθνικισμό, λαϊκισμό, διανθισμένη με θεωρίες συνωμοσίας. Κινείται σταθερά πάνω από το 4% (στη Βόρεια Ελλάδα είναι δύο με τρεις μονάδες πιο πάνω) και η εκτίμηση είναι ότι θα ξεπεράσει το 5% στις εκλογές. Ανάλογη δυναμική εκδηλώνει και το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα, το οποίο ίδρυσε ο έγκλειστος στις φυλακές Χρυσαυγίτης Ηλ. Κασιδιάρης. Κινείται πολύ κοντά στο 3% και οι δημοσκόποι θεωρούν ότι μπορεί να το υπερβεί και να είναι στην επόμενη Βουλή. Σαφώς λιγότερες πιθανότητες να καταφέρει κάτι τέτοιο έχει η Εθνική Συμφωνία του Κ. Μπογδάνου, με πολύ ισχνή την παρουσία του στα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης. Όπως και να ‘χει, όποιες δυνάμεις συγκεντρώνει τις αποσπά κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία. 

Η κινητικότητα στον χώρο δεξιά της Νέας Δημοκρατίας ανησυχεί τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, ορισμένα από τα οποία υποστηρίζουν ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες ούτως ώστε να ανακοπούν οι διαρροές ψηφοφόρων προς την πλευρά αυτή. Άλλοι θεωρούν ότι πρέπει να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας με τα κόμματα αυτά για το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας στις εκλογές. Ο Κυρ. Μητσοτάκης ωστόσο είναι κατηγορηματικός: Καμία κίνηση, καμία επαφή, καμία συνεργασία με τα κόμματα αυτά. 

Ειδικά για την Ελληνική Λύση έχει πει χαρακτηριστικά ότι «μας χωρίζει άβυσσος», ενώ έχει αποκλείσει κατηγορηματικά την περίπτωση μιας κυβερνητικής συνεργασίας. Βέβαια, δεν είναι λίγοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία που πιστεύουν ότι είναι προτιμότερη μια συνεργασία με τον Κυρ. Βελόπουλο παρά με τον Ν. Ανδρουλάκη. Στις κλειστές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει σταθερά ότι οι εκλογές θα κριθούν στον χώρο του Κέντρου και με αυτόν τον προσανατολισμό πρέπει να κινείται η Νέα Δημοκρατία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail