Πως θα γιορτάσετε τα Χριστούγεννα; Μαζί ή χωρίς τον Χριστό;

Καλά Χριστούγεννα! Μην το ξεχνάτε, και να το λέτε. Όχι μόνο καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα! Πάντα τέτοιες μέρες έχει αξία να θυμόμαστε μια σύντομη ομιλία για τα Χριστούγεννα του μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου. Θα γιορτάσετε μαζί με τον Χριστό ή χωρίς;

Από: sportime.gr - Συντάκτης: Γεράσιμος Μανωλίδης

Ένα τραπέζι, μια νυχτερινή έξοδος, ανταλλαγή δώρων και αυτό ήταν! Αυτός ήταν ο εορτασμός των Χριστουγέννων, ή μήπως όχι; Δεν είναι μόνο αυτός. Είναι πραγματικά δύσκολο να πείσουν μερικές γραμμές πως έχει αξία να αφήσεις στην άκρη μια έξοδο σε ένα κέντρο και να πας στην Εκκλησία για τα Χριστούγεννα.

Κι όμως. Δεν πειράζει. Και να μην το κάνεις, δεν πειράζει. Δεν είναι πάνω από δύο λεπτά τα όσα αναφέρει ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος για Χριστούγεννα μέσα από ένα παράδειγμα μιας κοπέλας με την οποία συνομίλησε.

Τη ρωτάει, που γιόρτασε τα Χριστούγεννα και εκείνη απάντησε σε ένα κέντρο. Και ναι, εκεί δεν συνάντησε τον Χριστό, αλλά γυρνώντας άκουσε τις καμπάνες να χτυπούν! Και τι έκανε; Πήγε σπίτι της να κοιμηθεί. Καμιά φορά δεν είναι θέμα «ώρας», χρονοδιαγράμματος. Είναι θέμα στάσης. Μια στάση λίγων λεπτών στην Εκκλησία για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, μπορεί αργότερα να γίνει στάση ζωής. Τα λίγα λεπτά για το άναμμα ενός κεριού, μπορεί αργότερα να μετατραπούν σε πολύωρη παρουσία. Αρκεί να κάνεις μία αρχή.

Κι αν συμβεί αυτό, όπως λέει και ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος μπορεί να «είστε άνθρωποι που θα είστε ικανοί να αγαπάτε και να χαίρεστε αληθινά με μια χαρά που δεν τελειώνει. Κι αν καταλάβετε τα Χριστούγεννα, τότε αυτή σας η χαρά δεν θα λείψει ποτέ κάτω από τις χειρότερες συνθήκες. Διότι, τα Χριστούγεννα θα σας θυμίζουν πως ο καθένας μας είναι μοναδικός!».

Αλήθεια, υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από αυτό;

Αν καταλάβετε τα Χριστούγεννα, η χαρά δεν θα σας λείψει ποτέ…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail