Ρωσία για Κοσσυφοπέδιο: Ο «γάμος» της ΕΕ με τα δυτικά Βαλκάνια ξεκινά με προδοσία της Σερβίας

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova συνέδεσε την πρόσφατη σύνοδο της ΕΕ με την έκρυθμη κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο

Από: bankingnews.gr

Η επιδείνωση της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο σημειώθηκε μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ με τη συμμετοχή των βαλκανικών χωρών, δήλωσε με σαφείς αιχμές κατά των Ευρωπαίων η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022.
«Λίγοι έδωσαν σημασία στο γεγονός ότι η πρόσφατη επιδείνωση της κατάστασης στο αυτονομιστικό Κοσσυφοπέδιο σημειώθηκε αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ με τη συμμετοχή των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στην Αλβανία.
Στις 6 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιεί σύνοδο κορυφής στην Αλβανία
Υιοθετείται το κείμενο - τη Διακήρυξη των Τιράνων, στο οποίο καταγράφεται η επιθυμία των Δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιπλέον, αναφέρει σε ξεχωριστή παράγραφο στη Διακήρυξη των Τιράνων ότι η το αυτόνομο Κοσσυφοπέδιο (όπως η Σερβία ) είναι "στον ευρωπαϊκό δρόμο"», επισήμανε η Zakharova

Επιθετική ρητορική


«Λοιπόν, είναι περίεργο που μόλις λιγότερο από μια εβδομάδα αργότερα, οι αυτονομιστές του Κοσσυφοπεδίου ξεκίνησαν ένοπλη κλιμάκωση και δυναμικές προκλήσεις στην επαρχία; Συνέλαβαν έναν Σέρβο, και άρχισαν να αναπτύσσουν επιθετική ρητορική», πρόσθεσε.
Η Zakharova υπενθύμισε επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών κατοίκων του Κοσσυφοπεδίου είναι Αλβανοί, οι οποίοι παρακολουθούν στενά την πολιτική ζωή και την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής Αλβανίας.
«Και παράλληλα με την όξυνση στους δρόμους ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti κατέθεσε πρόσφατα αίτηση για ένταξη στην ΕΕ.
Έχει ξεκινήσει πολιτική διαδικασία.
Ο κίνδυνος κλιμάκωσης και ένοπλης αντιπαράθεσης στο βόρειο τμήμα της Περιφέρειας των Δυτικών Βαλκανίων αυξάνεται.
Έτσι, αντί για ευρωπαϊκή προοπτική, το Κοσσυφοπέδιο θα έχει προοπτικές, όπως αποδεικνύεται, εντελώς διαφορετικές», τόνισε η διπλωμάτης.
Και το πιο σημαντικό, σύμφωνα με την διπλωμάτη, «με το ένα χέρι η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγεί το Βελιγράδι σε ένα ‘’όμορφο μέλλον’’ και με το άλλο επιδίδεται σε αντισερβικές προκλήσεις».
«Αυτό είναι μια προδοσία από την αρχή.
Σαν γάμος που ξεκινά με προδοσία», κατέληξε η Zakharova.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail