Κόστος σε όσους επιχειρούν να αναγνωρίσουν ψευδοκράτος

ΤΟ θέμα της προώθησης της διαχρονικής επιδίωξης της κατοχικής Τουρκίας για αναβάθμιση του παράνομου καθεστώτος διεθνώς με απώτερο στόχο την αναγνώριση, τέθηκε και ενώπιον του πανίσχυρου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας.

Από: philenews.com

Είναι άλλωστε ένα θέμα, το οποίο βρίσκεται την τελευταία περίοδο ψηλά στην ατζέντα του καθεστώτος Ερντογάν. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναπτύσσει διεθνώς διπλωματικές πρωτοβουλίες και όπως συναφώς γίνεται γνωστό ασκούνται πιέσεις προς χώρες και Οργανισμούς για να ικανοποιήσουν το τουρκικό αίτημα για αναβάθμιση σχέσεων με το κατοχικό καθεστώς, την αποσχιστική οντότητα. Είναι ξεκάθαρος ο στόχος της κατοχικής δύναμης και ουδείς μπορεί να έχει αμφιβολία επί τούτου. Κυρίως να τον υποβαθμίζει.

ΕΙΝΑΙ πρόδηλο και από το ανακοινωθέν, που έχει εκδοθεί μετά τη συνεδρίαση πως η πρώτη στοχευμένη αποστολή εξετελέσθη με την αποδοχή του κατοχικού καθεστώτος στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως παρατηρητής. Στο ανακοινωθέν αναφέρεται πως «τονίστηκε ότι είναι καταδικασμένες να αποτύχουν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για να κλείσουν οι δρόμοι λύσης που έχουν ως βάση τις πραγματικότητες και την ισότητα στο Κυπριακό, και υπογραμμίστηκε ότι η υποστήριξη που δίνεται στη δίκαιη υπόθεση των Τουρκοκυπρίων, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου, θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, και ότι αναμένουμε παρόμοια βήματα από άλλους διεθνείς οργανισμούς και χώρες».

ΣΤΗΝ τρίωρη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύθηκε επίθεση και κατά της Ελλάδος. «Τονίστηκε ότι αναμένουμε από την Ελλάδα, η οποία παραμένει αδιάφορη απέναντι στη διαλλακτική και ειλικρινή προσέγγιση της Τουρκίας και στην πρόταση για διάλογο με στόχο τη λύση, να τερματίσει άμεσα τις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες και κυρίως να τερματίσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου με μη στρατιωτικό καθεστώς».

ΟΙ κινήσεις, που έγιναν από τουρκικής πλευράς δείχνουν πως υπάρχει σχεδιασμός σε βάθος χρόνου. Ένας σχεδιασμός που σε σχέση με το παρελθόν αναβαθμίζεται. Η κατοχική δύναμη θεωρεί πως οι συγκυρίες ευνοούν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου στόχου. Είναι εκτίμησή μας, πως θα πρέπει να στηριχθούμε σε τρίτους, ούτε και να υποβαθμιστεί αυτή η προσπάθεια της κατοχικής δύναμης. Εργαλεία αξιοποίησης υπάρχουν κυρίως προς τις χώρες που φλερτάρουν με την Άγκυρα και είναι έτοιμες να βοηθήσουν στο τουρκικό εγχείρημα. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail