Διάχυτη η αγωνία των κυβερνητικών στελεχών για την ομιλία Σαμαρά – Τι φοβούνται

Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη για το Μέγαρο Μαξίμου καθώς το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να μιλήσει στην εναρκτήρια εκδήλωση του ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς».

Από: topontiki.gr / Γράφει η Πηνελόπη Νάσσου

Η αγωνία και ο εκνευρισμός για το τι θα περιλαμβάνει η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού έχουν επισκιάσει όλες τις διεργασίες στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν ο Αντ. Σαμαράς θα αναφερθεί στο θέμα των υποκλοπών δεδομένου ότι περιλαμβάνεται στην λίστα του Pretador.

Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αρνούνται να δώσουν το στίγμα της ομιλίας του Αντ. Σαμαρά ενώ δεν επιβεβαιώνουν ούτε τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι θα αναφερθεί σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Οι ίδιοι άνθρωποι ωστόσο υποστηρίζουν ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι διάχυτη η αγωνία των κυβερνητικών στελεχών τα οποία προσπαθούν να μάθουν το περιεχόμενο της παρέμβασης Σαμαρά καθώς η εκδήλωση γίνεται μόνο λίγες μέρες μετά το δείπνο Σαμαρά –Καραμανλή στην Κηφισιά.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Οι συνομιλητές του πρώην προέδρου της ΝΔ προσπάθησαν να μάθουν αν ο Αντ. Σαμαράς θα αναφερθεί και στα ηθικά ζητήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η παράταξη, το τελευταίο διάστημα.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστεί -σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρών θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος, προ μηνών είχε αναφερθεί από τα Ανώγεια, στο θέμα των υποκλοπών, ζητώντας να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Ακόμα θα παραστούν αρκετά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, με τα οποία ο κ. Σαμαράς έχει αποκτήσει στενή προσωπική σχέση από την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όπως οι Ευαγγ. Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος κα.

Στους στόχους του Ιδρύματος, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, είναι η μελέτη των εθνικών, οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών προβλημάτων της χώρας και η διαμόρφωση, επεξεργασία και παρουσίαση προτάσεων επ’ αυτών

Το προσωπικό αρχείο του κ. Σαμαρά σχετίζεται με τα αξιώματα που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής. «Θα έρθουν όλα στο φως για σημαντικές πτυχές της πολιτικής ιστορίας μεταπολιτευτικά, όπως το Μακεδονικό ζήτημα, η παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα, η νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές το 2009, η συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμα καθώς και το παρασκήνιο του σχηματισμού της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail