Προβληματισμός στην ΚΟ της ΝΔ με το μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την ακρίβεια

Παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης για το μέτρο το οποίο εξήγγειλε τελικά ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού και το οποίο έχει να κάνει με την ακρίβεια του Σούπερ-Μάρκετ, δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες ώρες για να αποδομηθεί από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Από: topontiki.gr / Της Πηνελόπης Νάσσου

Η εξειδίκευση του μέτρου υποστηρίζουν πολλοί έδειξε ότι το νέο food pass δεν αντιμετωπίζει το ράλι αυξήσεων των τελευταίων μηνών στα βασικά είδη διατροφής, αφού στην πραγματικότητα χαρίζει σε ένα μονομελές νοικοκυριό μία φρατζόλα ψωμί την ημέρα, δηλαδή 0.72 λεπτά την ημέρα. Ακόμα δεν χτυπά την αισχροκέρδεια, ενώ επιτρέπει τους επιτήδειους να θησαυρίζουν εις βάρος των πολιτών.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται απογοητευμένη από το «Καλάθι του Νοικοκυριού» -σύμφωνα με τα στοιχεία όλων των δημοσκοπήσεων– όλα δείχνουν ότι η τελική στόχευση της κυβέρνησης που ήταν η επαναπροσέγγιση της μεσαίας τάξης δεν επετεύχθη, τουλάχιστον τόσο όσο το Μέγαρο Μαξίμου προσδοκούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες μετά την εξαγγελία του μέτρου, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατακλίστηκαν από δεκάδες τηλεφωνήματα, μηνύματα και μειλ από τους ψηφοφόρους τους οι οποίοι άλλοι οργισμένοι και άλλοι προβληματισμένοι έλεγαν ότι η εξαγγελία του πρωθυπουργού -ότι από τον Φεβρουάριο το κράτος θα καλύπτει το 10% των εξόδων του Σούπερ-Μάρκετ για όλους τους πολίτες- είναι ημίμετρο και δεν αντιμετωπίζει την ουσία του προβλήματος.

Οι πιο ενοχλημένοι από την εξαγγελία χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει «ως ιθαγενείς και προσπαθεί να τους πουλήσει καθρεφτάκια εξαγοράζοντας την ψήφο τους» επισημαίνοντας μάλιστα και τον χρόνο διάρκειας του μέτρου.

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους, καθώς όπως έλεγαν ήλπιζαν ότι η εξαγγελία θα δημιουργήσει ένα κλίμα ανάτασης στην κοινωνία δεδομένου ότι όλο το τελευταίο διάστημα εισέπρατταν γκρίνια και δυσφορία από τους ψηφοφόρους τους, εξ αιτίας της ακρίβειας στο Σούπερ-Μάρκετ, αλλά και των όσων έχουν συμβεί με το θέμα των υποκλοπών.

Ιδιαίτερα οι βουλευτές της επαρχίας προσδοκούσαν ότι τις μέρες των Χριστουγέννων θα μπορούσαν με το μέτρο αυτό να μεταπείσουν τους δυσαρεστημένους πολίτες υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι και πάλι έγινε λάθος επικοινωνιακή διαχείριση στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς όλο το τελευταίο διάστημα είχαν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες στους πολίτες.

Φοβούνται δε μήπως τελικά η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη λειτουργήσει ως μπούμερανγκ -ιδιαίτερα για την μεσαία τάξη- δεδομένου ότι οι πολίτες αυτής της κοινωνικής τάξης έχουν πληγεί περισσότερο τα τελευταία χρόνια από τις συνέπειες του κορωνοιού και τώρα από την ενεργειακή κρίση.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι πρόσφατες τάσεις της MRB έδειξαν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μεγαλύτερη διείσδυση στην μεσαία τάξη.

«Αφού έχασαν τις εκλογές από την μεσαία τάξη, προφανώς έμαθαν πως πρέπει να την αντιμετωπίζουν» λένε γαλάζια στελέχη τα οποία εκφράζουν τον φόβο μήπως στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στις επόμενες εκλογές η ΝΔ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail