Οργή για το ‘ελεύθερο’ της Ουάσινγκτον να χτυπηθεί η Κριμαία

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Κριμαίας υπό τη διοίκηση του Πούτιν, Γκεόργκι Μουράντοφ, σχολίασε τη στάση της Ουάσιγκτον, η οποία δίνει στο Κίεβο την ‘άδεια’ για να επιτεθεί στην Κριμαία.

Από: echedoros-a.gr

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Κριμαίας υπό τη διοίκηση του Πούτιν, Γκεόργκι Μουράντοφ, σχολίασε τη στάση της Ουάσιγκτον, η οποία δίνει το Κίεβο ελεύθερα για την επιχείρηση στην Κριμαία.


«Κήρυξη Πολέμου»

Είπε ότι  οι αμερικανικές δηλώσεις αντιπροσωπεύουν «μια κήρυξη πολέμου από τα χέρια κάποιου άλλου».

Συγκεκριμένα, ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Ουκρανίας να σχεδιάζει και να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κριμαία επειδή θεωρούν τη χερσόνησο ως ουκρανικό έδαφος.

"Η δήλωση του Κίρμπι για την Κριμαία είναι μια κήρυξη πολέμου στη Ρωσία, την οποία οι ΗΠΑ διατάζουν να διεξαχθεί από τα ματωμένα ναζιστικά χέρια κάποιου άλλου. Πιστεύω ότι χωρίς μια άμεση υπενθύμιση στην Ουάσιγκτον για το "σκουπόξυλο" μας για τον περιορισμό των πυρηνικών μας, το οποίο υψώνεται πάνω από ανόητα κεφάλια των τρελών της Ουάσιγκτον, αυτό το θέμα δεν θα τελειώσει είπε ο Μουράντοφ στο Sputnik.
 

Σκληρή απάντηση Μουράντοφ

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αμερικανοί θα πρέπει να θυμούνται τα λόγια του Μπίσμαρκ, ο οποίος ήταν ειδικός στη Ρωσία - ότι οι Ρώσοι δεν πρέπει να αγγίζονται.

«Για εμάς τους Κριμαίους, η επίθεση στη ρωσική Κριμαία ισοδυναμεί με έκκληση να βομβαρδιστεί η Ουάσιγκτον», επεσήμανε ο Μουράντοφ.

Η Κριμαία έγινε μέρος της Ρωσίας τον Μάρτιο του 2014, μετά από δημοψήφισμα που διεξήχθη μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο.

Το 96,77 τοις εκατό των ψηφοφόρων της Δημοκρατίας της Κριμαίας και το 95,6 τοις εκατό των ψηφοφόρων της Σεβαστούπολης ψήφισαν υπέρ της ενοποίησης με τη Ρωσία.

Η Ουκρανία εξακολουθεί να θεωρεί την Κριμαία ως προσωρινά κατεχόμενο έδαφος της.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, το θέμα της Κριμαίας έχει κλείσει, γράφει η σερβική b92.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail