«Τι δεν επιτρέπεται να κάνουν τα ξένα πολεμικά πλοία σε τουρκικά λιμάνια»

Νέο κανονισμό εκπόνησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για τα πλοία ξένων δυνάμεων που επισκέπτονται τουρκικά λιμάνια.

Σύμφωνα τα τουρκικά ΜΜΕ: 
 
Από: echedoros-a.gr

Τέθηκε σε ισχύ ο «Κανονισμός για την τροποποίηση του κανονισμού για την άφιξη πλοίων ξένων ενόπλων δυνάμεων σε τουρκικά εσωτερικά ύδατα και λιμάνια και τις κινήσεις και τις δραστηριότητές τους στα ύδατα αυτά» μετά τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Resmi Gazete). 


 
Σύμφωνα με τον κανονισμό, UAV, καθώς και αεροσκάφη και ελικόπτερα που ανήκουν σε πλοία που ανήκουν σε ξένες ένοπλες δυνάμεις που έχουν λάβει άδεια να επισκέπτονται τα τουρκικά εσωτερικά ύδατα και λιμάνια, δεν θα μπορούν να πετούν στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Τα πλοία που συνδέονται με ξένες ένοπλες δυνάμεις δεν θα μπορούν να πετούν UAV στον τουρκικό εναέριο χώρο, όπως τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα τους, χωρίς την άδεια της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Οι δύτες και οι βατραχάνθρωποι που βρίσκονται στο πλοίο δεν θα μπορούν να βουτήξουν στα θαλάσσια ύδατα για οποιοδήποτε σκοπό, καθ’ όν χρόνο τα πλοία των ξένων ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται σε τουρκικά εσωτερικά ύδατα και λιμάνια.
 
Ωστόσο, σε περιπτώσεις που απαιτούν επείγοντα έλεγχο καραντίνας ή επισκευή του πλοίου, η κατάδυση μπορεί να γίνει με άδεια των τουρκικών αρχών, συνοδευόμενη από τουρκικό καταδυτικό προσωπικό. 


 
Σύμφωνα με τον κανονισμό, τα πλοία που συνδέονται με τις ξένες ένοπλες δυνάμεις θα αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές στα σχετικά κυκλώματα ασυρμάτου, αναφέροντας το όνομα και την τοποθεσία του πλοίου, σε απόσταση 5 μιλίων από τα εσωτερικά ύδατα ή τα λιμάνια της Τουρκίας.

Δύο νέοι τίτλοι προστέθηκαν στους 3 τίτλους που καθορίστηκαν για τις επισκέψεις πλοίων ξένων ενόπλων δυνάμεων σε τουρκικά εσωτερικά ύδατα και λιμάνια.

Εκτός από τις «Επίσημες», «Άτυπες» και «Συνήθεις» επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν και «Επείγουσες» και «Γραφείου» επισκέψεις σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση.

The Hellenic Information Team
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail