Γαλάζια ανησυχία για τις εκλογές

–Αγωνιούν οι βουλευτές για τις υποκλοπές, την ακρίβεια και την… αυτοδυναμία!

«Το μόνο θετικό που συμβαίνει αυτήν την στιγμή είναι οι δημοσκοπήσεις»! Η… διαπίστωση αυτή βουλευτή και πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατία αντανακλά το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης, στον απόηχο μιας αλληλουχίας επιβλαβών πολιτικά συμβάντων τους τελευταίους μήνες. Ο προβληματισμός όσον αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις είναι έντονος, η ανησυχία για την επόμενη μέρα περισσεύει.

Από: Το Παρόν

Αχτίδα… αισιοδοξίας –ίσως η μοναδική– τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Η φθορά της κυβέρνησης είναι εμφανής, τα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πενιχρά και πολιτική ανατροπή και αλλαγή δεν υφίσταται. Πλην όμως οι εκλογές αργούν ακόμη και οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες, αν η κυβέρνηση συνεχίσει την πορεία φθοράς.

Μείζον ζήτημα για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παραμένει αυτό των υποκλοπών, καθώς θεωρούν ότι η ζημιά που κάνει είναι αργή, αλλά σταθερή και, το… χειρότερο, συνεχίζεται.

Ο πιο μεγάλος φόβος τους είναι τι άλλο θα βγει στο φως από τη σκοτεινή αυτή υπόθεση και για πόσο χρόνο ακόμη θα σκιάζει την πολιτική σκηνή της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αρκετοί οι γαλάζιοι βουλευτές που δεν έχουν πεισθεί με τις εξηγήσεις που έχει παράσχει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση. Θεωρούν ότι υπάρχουν σημαντικά κενά και πολλά κρίσιμα ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί ακόμη. Υπάρχουν δε και ορισμένοι που πιστεύουν ότι στην όλη υπόθεση είχε άμεση εμπλοκή ο πρώην γενικός γραμματέας και ανιψιός του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης. Δυσκολεύονται δε να δεχθούν ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε πλήρη άγνοια, αν όχι όσον αφορά όλες τις διαστάσεις των υποκλοπών, για κάποιο σημαντικό τμήμα αυτών.

Η ακρίβεια σε ρεύμα και βασικά αγαθά εξακολουθεί να αποτελεί πηγή ανησυχίας για τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, καθώς η καθημερινότητα επιδεινώνεται σταθερά για χιλιάδες νοικοκυριά στην επικράτεια. Ευελπιστούν ωστόσο ότι με τις παροχές και τα μέτρα της κυβέρνησης (επιδότηση ρεύματος, επίδομα θέρμανσης, καλάθι του νοικοκυριού κ.ά.) οι πολίτες θα ανακουφισθούν και το αρνητικό κλίμα θα αμβλυνθεί προϊόντος του χρόνου.

Σε πολιτικό επίπεδο, η αγωνία των γαλάζιων βουλευτών έχει να κάνει με τη μικρή, σταθερή όμως, μείωση της εκλογικής απήχησης της Νέας Δημοκρατίας. Γεγονός που την απομακρύνει από τον βασικό της στόχο, αυτόν της αυτοδυναμίας. Δεν συμμερίζονται δε οι περισσότεροι εξ αυτών την αισιοδοξία του πρωθυπουργού, ο οποίος δηλώνει βέβαιος ότι στις δεύτερες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα αγγίξει το 37% – 38%, ποσοστό που θα της δώσει την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία (άνω των 151 βουλευτών). Ακόμη κι αν φτάσει στα ποσοστά αυτά, δεν είναι βέβαιο ότι θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, καθώς αυτή θα προέλθει και από άλλους παράγοντες. Όπως, π.χ., τη διαφορά που θα έχει από το δεύτερο κόμμα, πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή και το άθροισμα της δύναμης των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Κοινοβουλίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail