Γιατί Καραμανλής και Σαμαράς είχαν στο μενού και τον Μητσοτάκη

«Σιγή ασυρμάτου» έχουν επιβάλλει ως προς το περιεχόμενο της συζήτησής τους στο δείπνο τους στην Κηφισιά ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς. Ένα δείπνο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει ως «κοινωνικό» γεγονός, αλλά που στην ουσία του ήταν ένα πολιτικό γεγονός, με ιδιαίτερη μηνύματα προς το μέγαρο Μαξίμου.

Από: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής

Ας δούμε λοιπόν τι συζήτησαν, μεταξύ άλλων, οι δυο πρώην πρωθυπουργοί:

  1. Τι θα γίνει την επομένη των εκλογών αν η Νέα Δημοκρατία, ακόμα και μετά από δεύτερες εκλογές, δεν έχει αυτοδυναμία. Το ερώτημα είναι εάν σε μια τέτοια περίπτωση αμφισβητηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως σχεδιάζουν κάποιοι «δελφίνοι» ή όχι.
  2. Το ερώτημα αυτό έχει να κάνει με την παρουσία των δυο την επόμενη ημέρα των εκλογών και με το τι επιρροή θα έχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα. Ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι υποψήφιος βουλευτής, ενώ ο Κώστας Καραμανλής θα λάβει τις οριστικές του αποφάσεις το επόμενο διάστημα – απών από την πολιτική ζωή, πάντως, δεν πρόκειται να είναι! Το τι επιρροή θα έχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα φανεί μετά τις κάλπες, αλλά είναι σίγουρο πως δεν θα μείνουν αδρανείς εάν ο πρωθυπουργός επιχειρήσει να αφήσει εκτός Βουλής δικούς τους ανθρώπους, «φυτεύοντας» δίπλα τους, στις περιφέρειές τους, «δικούς του ανθρώπους».

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, πάντως, έχουν επιρροή στο κόμμα, την οποία θα μπορούν να «ενεργοποιήσουν» μόνο αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό για τον πρωθυπουργό. Στην – απίθανη αυτή τη στιγμή - περίπτωση που ο πρωθυπουργός λάβει αυτοδυναμία είναι φανερό πως οι δυο πρώην θα περιθωριοποιηθούν πλήρως και η ΝΔ (ένα κόμμα για το οποίο ο Αχιλλέας Καραμανλής έλεγε πως «όποιος και να είναι αρχηγός το κόμμα είναι καραμανλικό») θα μετατραπεί σε κόμμα «μητσοτακικό»! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα το καταστήσει ένα πλήρως προσωποκεντρικό κόμμα, προωθώντας σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμότους δικούς του ανθρώπους, ακόμα και αν αυτοί είναι οι … «θυρωροί της πολυκατοικίας» του- για να θυμηθούμε και την επική ρήση του Γιώργου Παπανδρέου επί Ανδρέα Παπανδρέου!

  1. Ερώτημα είναι, πάντως, και το εάν ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να έχουν κοινή στρατηγική για το επόμενο διάστημα και σε ποια σημεία. Ο Μεσσήνιος πολιτικός θα ήθελε, για παράδειγμα, αν οι εκλογές δρομολογήσουν εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, να ηγηθεί του κόμματος ένα στέλεχος που θα μπορεί ο ίδιος να επηρεάζει - σε καμία περίπτωση, πάντως, ο Νίκος Δένδιας με τον οποίο οι …κακές γλώσσες υποστηρίζουν πως δεν λέει ούτε καλημέρα! Ο Κώστας Καραμανλής, που όλοι περιμένουν να ανοίξει τα χαρτιά του για μια τέτοια εξέλιξη, είναι περισσότερο φιλικά προσκείμενος στον υπουργό Εξωτερικών. Το δε δημοσίευμα των «Παιχνιδιών Εξουσίας» για ενδεχόμενη προώθηση του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή προκάλεσε – και προκαλεί - πολλές συζητήσεις!

Μετά το «δείπνο της Κηφισιάς» είναι βέβαιον πως ο Κώστας Καραμανλής θα δώσει το παρόν στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια ίδρυσης του Ιδρύματος του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού.

ΥΓ: Το γεγονός ότι στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προοιωνίζει για τους …μυημένους πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα πει τίποτε για τις υποκλοπές! Για να δούμε!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail