Μουντιάλ 2022: Το στάδιο 974 «λύθηκε» και οδεύει προς Ουρουγουάη για το 2030

Το παιχνίδι της Βραζιλίας με τη Νότια Κορέα ήταν το τελευταίο του Μουντιάλ 2022 που φιλοξενήθηκε στο «Stadium 974» και ήδη έχει αρχίσει η αποσυναρμολόγησή του.

Από: protothema.gr

Το καινοτόμο γήπεδο που συνίσταται από 974 κοντέινερ πλοίων, εξ ου και η ονομασία του ως φόρος τιμής στη βιομηχανική ιστορία της περιοχής, αποτέλεσε μία από τις ατραξιόν του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά αυτή ίσως να μην είναι η τελευταία φορά που το αντικρίζουμε στη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχει εκφράσει η Ουρουγουάη, η οποία μαζί με Αργεντινή, Παραγουάη και Χιλή έχει καταθέσει πρόταση συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ του 2030, μια διαδικασία που βρίσκει συμμέτοχη επίσης και την Ελλάδα στο πλευρό Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας.

Πρόκειται για μια κίνηση που λειτουργεί ως «διαπραγματευτικό όπλο» των Ουρουγουανών, ώστε να κερδίσουν πόντους για την πρόταση των χωρών της Λατινικής Αμερικής, έχοντας στην ατζέντα τους το υπερσύγχρονο και πρωτοποριακό «974».

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail