Ένοπλες Δυνάμεις: Θα έρθουν νύχτα οι Τούρκοι; Τα νταηλίκια θα έχουν βαρύ τίμημα

Με τα νησιά «αστακούς» από τον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό να ελέγχει απόλυτα το Αιγαίο και την Πολεμική Αεροπορία κυρίαρχη στον ουρανό του Αρχιπελάγους, πώς θα έρθουν οι Τούρκοι; Η απάντηση των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι άμεση, αποφασιστική, πειστική και ισοπεδωτική.

Από: newsbomb.gr /  Βασίλης Σκουλαράκος

Η φετινή Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκει και πάλι τους τρεις Κλάδους σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το Καστελλόριζο μέχρι του Οθωνούς, ο Στρατός Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία υψώνουν τείχη αποτροπής απέναντι στις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας.

Η φετινή 21η Νοεμβρίου, διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ, με το τουρκικό καθεστώς να διαμηνύει με νόημα πως τελικά «ήρθαν νύχτα».

«Ξαφνικά ένα βράδυ… Είναι η ώρα του υπολογισμού». Αυτό έγραψε στο twitter του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χρησιμοποιώντας τη γνωστή πια φράση (που προέρχεται από παλαιότερο τουρκικό ερωτικό... τραγούδι), την οποία οι γείτονες τη χρησιμοποιούν κατά κόρον για να απειλήσουν τη χώρα μας.

Μάλιστα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μιλιέτ αναφέρει ξεκάθαρα ότι «η αεροπορική επιχείρηση είναι επίσης ένα μήνυμα προς την Ελλάδα: Δεν είναι άσκηση, είναι γεγονός».

Ειδικότερα, ο αναλυτής ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας, Αμπντουλάχ Αγάρ, δήλωσε στην εφημερίδα πως «είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα προς χώρες όπως η Ελλάδα, που έχουν υιοθετήσει εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία».

Άμεση απάντηση της Ελλάδας

Η αντίδραση της Ελλάδας στις απειλές της Τουρκίας ήρθε μέσω της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Επιθυμούμε την ειρήνη και εργαζόμαστε γι’ αυτήν… όμως όποιος κάνει το μοιραίο λάθος «να έρθει», να το ξέρει από πριν ότι θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, νέα Σαλαμίνα και νέο 731, και είμαι βέβαιος ότι τα Ελληνικά Όπλα θα δοξαστούν ακόμα μία φορά, δίνοντας τον αγώνα τον καλό, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Ακόμα και για μια σπιθαμή εδάφους, για έναν βράχο, για μία Ελληνική πέτρα. Γιατί όλα αυτά υπάρχουν επειδή πληρώσαμε βαρύ φόρο αίματος για να τα ‘χουμε. Βαρύ, πολύ βαρύ»!

Οι Τούρκοι ξέρουν καλά τι σημαίνει Ελλάδα, ποια είναι η στρατιωτική της δύναμη, πώς μπορεί να αντιδράσει και τι μπορεί να προκαλέσει η ισχύς των όπλων της. Η Ελλάδα δεν είναι Συρία, ούτε Λιβύη, ούτε Αρμενία και η Ρόδος, η Κως, η Σάμος, η Λήμνος, ο Έβρος δεν είναι Κομπάνι... είναι νησιά «αστακοί» που φρουρούνται μέρα και νύχτα από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Οι συνεχείς κρίσεις με την Τουρκία από το 2020 και έπειτα, προσέφεραν πολύτιμη εμπειρία στην στρατιωτική ηγεσία να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά της, να δημιουργήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις σύγχρονες απειλές, να αποκτήσει νέα οπλικά συστήματα που θα απαντούν σε κάθε πρόκληση και φυσικά να «φορτώσει» όλα τα σημεία μείζονος ενδιαφέροντος με οπλισμό που θα δώσει άμεσες και δυναμικές απαντήσεις, αν χρειαστεί.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα όλων των Κλάδων δεν σταματά ούτε μέρα, με το ΓΕΕΘΑ να οργανώνει συνεχώς ασκήσεις που προετοιμάζουν τα στελέχη για κάθε ενδεχόμενο, κρατώντας τα παράλληλα σε ετοιμότητα.

Παράλληλα, εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία υπήρχαν στους σχεδιασμούς των Επιτελείων, όπως η απόκτηση μιας μοίρας 24 υπερσύγχρονων μαχητικών RAFALE, o εκσυγχρονισμός των F-16 στην έκδοση των Viper, η απόκτηση των φρεγατών Belh@rra «έτρεξαν» γρήγορα και υλοποιήθηκαν σε εντυπωσιακά μικρούς χρόνους, πολλαπλασιάζοντας κατακόρυφα το επιχειρησιακό όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μία εποχή που το χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Επομένως, με το Αιγαίο γεμάτο πλοία, τα νησιά «αστακούς» και τον αέρα του Αιγαίου «κλειδωμένο», πώς θα έρθουν μια νύχτα οι Τούρκοι; Το τίμημα θα είναι βαρύ και αυτό το ξέρει καλά ο ψευτονταής Ερντογάν και οι ανόητοι υπουργοί του.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail