Οι επιθέσεις της κατοχικής Τουρκίας γίνονται ανενόχλητα

Η ΤΟΥΡΚΙΑ επιτίθεται σε γειτονικές χώρες και το πράττει τούτο ανενόχλητα. Η κατοχική δύναμη επιτέθηκε κατά περιοχών του Ιράκ και της Συρίας στοχεύοντας κουρδικές θέσεις, Κούρδους πολίτες.

Από: philenews.com

Όπως έχει μεταδοθεί, οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Κυριακής η Τουρκία, έφθασαν σε βάθος 140 χιλιομέτρων μέσα στο Ιράκ και 90 χιλιομέτρων μέσα στη Συρία. Στις επιθέσεις έλαβαν μέρος 70 μαχητικά αεροσκάφη τα οποία απογειώθηκαν από έξι αεροπορικές βάσεις, αεροσκάφη υποστήριξης των επιχειρήσεων και πολεμικά drones / UAV. Σημειώνεται συναφώς ότι η στρατιωτική αυτή επιχείρηση, έγινε σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, σε αντίποινα για την τρομοκρατική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 80 τραυματίστηκαν, στις 13 Νοεμβρίου.

ΟΠΩΣ η Άγκυρα ανακοίνωσε μέσω του υπουργείου Αμύνης, «ήρθε η ώρα της πληρωμής για την Ιστικλάλ», αναφερόμενη στη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Υπενθυμίζεται πως σε χρόνο ρεκόρ η Άγκυρα απέδωσε την ευθύνη στο PKK και το YPG και προέβη και σε μια σύλληψη. Και οι δύο οργανώσεις διέψευσαν ρητά τις τουρκικές αναφορές ενώ για τη συλληφθείσα δεν υπήρξαν νέα για το τι απέγινε. Θα πρέπει να αναφερθεί πως σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη όλο και περισσότεροι κύκλοι αναφέρουν πως αυτή ήταν έργο του βαθέως κράτους της Τουρκίας. Και σχετίζεται, όπως υποστηρίζουν, με πολιτικές διεργασίες, που συνδέονται με τις επερχόμενες εκλογές στη χώρα αυτή, που χρονικά τοποθετούνται τον Ιούνιο του 2023.

ΕΙΝΑΙ προφανές πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν αδιακρίτως επιθέσεις κατά των κουρδικών δυνάμεων. Από τις επιθέσεις αυτές χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και προκλήθηκαν καταστροφές. Η επιχείρηση που έφερε την ονομασία «Γαμψό ξίφος», έπληξε συγκεκριμένους στόχους. Υπήρξαν, συνεπώς, επιλεγμένοι στόχοι και η επιχείρηση διενεργήθηκε έχοντας μια συγκεκριμένη αποστολή. Να πλήξει, να σκοτώσει και να καταστρέψει. Το τι θα επακολουθήσει θα το δείξει ο χρόνος, γιατί πολλά έχουν αναφερθεί, πολλά αναφέρονται. Ακόμη και για ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων, για εισβολή δηλαδή.

ΕΚΕΙΝΟ που θα αναμέναμε, ήταν αντιδράσεις από Διεθνείς Οργανισμούς και κράτη. Προφανώς η Τουρκία θεωρείται «χρήσιμη» και «απαραίτητη» και δεν αντιδρούν για να μην ενοχληθεί η κατοχική δύναμη και ο ισλαμοφασίστας ηγέτης της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η γνωστή τακτική του κατευνασμού και των δύο μέτρων και δύο σταθμών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail