«Οι Αμερικανοί νοιώθουν άβολα με την τουρκική επίθεση στους Κούρδους», λέει Τούρκος ιστορικός

Η αεροπορική επίθεση των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία και το Ιράκ δεν στράφηκε μόνο κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που είναι απαγορευμένο στη χώρα, αλλά και εναντίον της Ουάσιγκτον ο Τούρκος ιστορικός Μεχμέτ Περίντσεκ στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Από: echedoros-a.gr

To τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή 89 στόχων κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία και το Ιράκ.

Η Άγκυρα πραγματοποίησε την Κυριακή αεροπορική επίθεση εναντίον της συριακής πτέρυγας του απαγορευμένου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη βόρεια Συρία - αναφέρθηκαν επιδρομές στην πόλη Κομπάνι, καθώς και στο βόρειο Ιράκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε την αεροπορική επίθεση επιτυχημένη και δεν απέκλεισε ότι θα ακολουθήσει και επίγεια.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης την εξάλειψη 184 μαχητών σε δύο ημέρες της επιχείρησης Γαμψό Σπαθί στη Συρία και το Ιράκ.

Ο Ερντογάν δεσμεύεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για χερσαία επιχείρηση στη Συρία

«Αυτή η επιχείρηση του τουρκικού στρατού πρέπει να θεωρηθεί ως ένα δεύτερο μέτωπο που άνοιξε κατά των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία κατά τον ίδιο τρόπο. Αυτή η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας δεν είναι μια επιχείρηση μόνο κατά του PKK, των δυνάμεων του PYD, αλλά και κατά της Ουάσιγκτον», είπε ο ιστορικός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail