Συγκυβέρνηση θέλουν τα συμφέροντα!

Με όπλο την απλή αναλογική, προσπαθούν να δρομολογήσουν εξελίξεις

–Για να προωθήσουν πιο εύκολα τα σχέδιά τους και να πάρουν τις καλές δουλειές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι παρασκηνιακές διεργασίες εν όψει εθνικών ε­κλογών και με επίδικο την επόμενη ημέρα στη χώρα. Διεργασίες που δεν περιορίζονται μόνο στον πολιτικό στίβο, αλλά εκτείνονται στον οικονομικό και επιχειρηματικό χώρο.

Από: Το Παρόν

Το γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια στη χώρα θα εισρεύσουν τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ θα τεθούν προς ε­φαρμογή σημαντικά επενδυτικά projects, κυρίως στον χώρο της ε­νέργειας, έχει εξάψει το ενδιαφέρον μεγάλων επιχειρηματικών ο­μίλων αλλά και οικονομικών παραγόντων. Που είναι λογικό να ε­πιθυμούν να υπάρχει μια κυβερνητική / πολιτική σταθερότητα στη χώρα, διότι αυτό πρωτίστως θα διευκολύνει τα σχέδιά τους.

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι –σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές– ισχυροί οικονομικοί παράγοντες εκτιμούν ότι τα σχέδιά τους δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από μια αυτοδύναμη (μονοκομματική) κυβέρνηση, αλλά από μια κυβέρνηση συνεργασίας δύο ή και περισσότερων κομμάτων. Και με αυτό το σκεπτικό κινούνται και… εργάζονται στο παρασκήνιο.

Το βασικό επιχείρημά τους είναι ότι, με τα σημερινά δεδομένα, καμιά μονοκομματική κυβέρνηση δεν έχει τη δύναμη και την ικανότητα να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις και να φέρει σε πέρας τόσο σημα­ντικά έργα. Επισημαίνουν δε ότι η σημερινή κυβέρνηση, μετά τα τελευταία γεγονότα, έχει απαξιωθεί και αποδυναμωθεί πολιτικά. Ενώ σε περίπτωση πολιτικής ανατροπής (νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές), ούτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει τα ε­χέγγυα για να προχωρήσει τη χώ­ρα. Στην πραγματικότητα, τα οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν να υπάρχει μια κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία –κατά την εκτίμησή τους– θα είναι λιγότερο ανθεκτική στις πιέσεις και πιο επιρρεπής στο να υποκύπτει στις απαιτήσεις τους.

Διαφορετικό είναι να έχουν να παζαρεύουν με τον επικεφαλής μιας μονοκομματικής κυβέρνησης και άλλο να έχουν απέναντί τους δύο πόλους εξουσίας, αδύναμους ως έναν βαθμό. Στην προσπάθεια των συμφερόντων, που γίνεται με την αρωγή μερίδας Μέσων Ενημέρωσης, να διαμορφώσουν τις συνθήκες ώστε μετά τις εκλογές να είναι εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας εντάσσουν ορισμένοι: Πρώτον, την αλλαγή στάσης τους έναντι της κυβέρνησης και του Κυρ. Μητσοτάκη και, δεύτερον, το γεγονός ότι μετέρχονται κάθε τρόπο για να κρατούν καθηλωμένο πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα.

Για όλα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο έχουν, φυσικά, ενημερωθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. «Ό­σοι ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις για να γίνουν οι ίδιοι πιο δυνατοί τους προειδοποιώ: Θα είμαστε απέναντί τους», ήταν το μή-νυμα του Κυρ. Μητσοτάκη στη διάρκεια της ομιλίας του στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Και στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν τι ακριβώς εξελίσσεται στο παρασκήνιο, αλλά δεν κρίνουν σκόπιμο αυτήν τη στιγμή να τοποθετηθούν δημόσια, με ευθύ ή έμμεσο τρόπο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail