Πώς ο πρωθυπουργός άνοιξε διάπλατα την πόρτα των πρόωρων εκλογών ακόμα και τον Ιανουάριο

Μιλώντας στο κομματικό ακροατήριο της ΝΔ και επιχειρώντας να αναθερμάνει το πεσμένο φρόνημα  των Νεοδημοκρατών – μετά τις καθημερινές αποκαλύψεις για την  υπόθεση των υποκλοπών – ο πρωθυπουργός επιχείρησε να βάλει το δίλημμα των επόμενων εκλογών σημειώνοντας πως οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα ενώ, με μία αποστροφή του λόγου του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, άνοιξε διάπλατα το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές ακόμα και στις αρχές του χρόνου.

Από: topontiki.gr  / Της Πηνελόπης Νάσσου

«Κάποιοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να πουν ότι η σημερινή μου ομιλία ήταν η αρχή της προεκλογικής περιόδου, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Τους απαντώ ότι για εμένα η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του 2023 ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2019. Γιατί η καλύτερη προετοιμασία εκλογών είναι το πλούσιο έργο το οποίο έχουμε παράγει αυτά τα 3,5 χρόνια». Για πρώτη φορά δηλαδή δεν έκανε   λόγο για την άνοιξη του 2023 ενώ δεν χρησιμοποίησε την φράση «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους».

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είδαν ωστόσο πίσω από το δίλημμα των εκλογών «εγώ ή ο Τσίπρας» και μια έμμεση απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όσους επεξεργάζονται σενάρια  για την επόμενη μέρα χωρίς αυτόν.

«Ποια παράταξη απέδειξε ότι μπορεί στην πράξη να ενισχύσει το εισόδημα; Η ΝΔ με το χειροπιαστό έργο ή ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κλειστές τράπεζες; Ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται τις κρίσεις θωρακίζοντας την πατρίδα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεφαλής κυβέρνησης ΝΔ ή ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός .

Με την χθεσινή του προεκλογική ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να βάλει συνολικά το περίγραμμά της επόμενης κάλπης βάζοντας τις εξής παραμέτρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ευθύνονται για το κλίμα που υπάρχει σήμερα στην χώρα καθώς βρίσκονται πίσω από την υπόθεση των υποκλοπών. «Δεν πρόκειται για παράταξη αλλά για ένα συνονθύλευμα που τρέφεται από την μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Και γι’ αυτό κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα. Μέχρι και παιδεραστές μας αποκάλεσαν οι άθλιοι» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάροντας στο θυμικό των μελών του κόμματος του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά σε κάποια συμφέροντα τα οποία αντιδρούν στο εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα που εφαρμόζει .  

«Ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά της πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ ένα πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε» υπογράμμισε επικαλούμενος την φράση που είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Προκειμένου  μάλιστα να συσπειρώσει το ακροατήριο του κόμματος του – δίνοντας έτσι και μία έμμεση απάντηση στο θέμα των υποκλοπών – ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον ιδρυτή της ΝΔ  λέγοντας : «Και όπως έλεγε ο εθνάρχης, ο ιδρυτής μας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: “θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της δημοκρατίας αυτοί ακριβώς που την απειλούν”. Τελευταίο τους καταφύγιο οι περίφημες υποκλοπές, μπερδεύοντας συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε και που είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες επιχειρούν να πείσουν ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους, τη γραμματέα μου, ηθοποιούς, ούτε καν τους πολιτικούς μου αντιπάλους. Επικαλούμενοι μάλιστα και λίστες υποτιθέμενων θυμάτων χωρίς όμως να παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη».

Παράλληλα, έσπευσε να αποκλείσει κάθε σενάριο συνεργασίας για συγκρότηση κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα περί “καθαρών λύσεων” και “αυτοδύναμης ΝΔ”.

«Δεν μπορεί οι αποφάσεις της Πολιτείας και οι δράσεις να ατονούν στους δρόμους κομματικών παζαριών, δείτε τι συμβαίνει σε συμμαχικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις. Αυτοδύναμη Ελλάδα, με πρωταγωνίστρια τη ΝΔ», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail