Ένα ψήφισμα για αποζημιώσεις, που αφορά και την Τουρκία

Η ΓΕΝΙΚΗ Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε προ ημερών όπως η Ρωσία θεωρηθεί υπεύθυνη για την εισβολή στην Ουκρανία.

Από: philenews.com

Ενέκρινε δε ψήφισμα που αναγνωρίζει ότι η Ρωσία είναι υπόλογη για αποζημιώσεις προς την Ουκρανία. Όπως συναφώς έχει ανακοινωθεί, το ψήφισμα, που ειρήσθω εν παρόδω υποστηρίχτηκε από 94 από τα 193 μέλη της Συνέλευσης, αναγνωρίζει ότι η Ρωσία πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και ενάντια στην Ουκρανία και «πρέπει να υποστεί τις νομικές συνέπειες όλων των διεθνώς παράνομων ενεργειών της, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης για τραυματισμό, περιλαμβανομένης οποιασδήποτε ζημίας που προκλήθηκε από τέτοιες πράξεις». Σημειώνεται πως τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά, αλλά έχουν προδήλως πολιτικό βάρος.

ΜΕ το ψήφισμα αυτό η Γενική Συνέλευση, τα κράτη τα οποία είχαν την πρωτοβουλία στόχευαν εν πολλοίς την ανάδειξη μιας παράνομης ενέργειας, που είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τις επιπτώσεις που προκύπτουν από αυτή την κίνηση και το γεγονός ότι το κόστος θα πρέπει να το πληρώσει η χώρα, η οποία ενεργεί παράνομα. Και όταν αναφερόμαστε σε κόστος τούτο δεν αφορά το πολιτικό αλλά και το οικονομικό. Και πιο συγκεκριμένα την καταβολή αποζημιώσεων για τις καταστροφές που έγιναν ως αποτέλεσμα των καταστροφών που σημειώθηκαν από τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού. Πρόκειται για μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο προφανώς αφορά όλες τις περιπτώσεις πολέμου και δεν συγκεκριμενοποιείται μόνο στο Ουκρανικό. Είναι ειδικά για τη Ρωσία, αλλά αφορά και τα όσα διαδραματίζονται τώρα ή και στο παρελθόν σε όλους τους πολέμους. Εκείνοι, οι οποίοι τους προκαλούν πολεμικές συρράξεις, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, πρέπει να πληρώνουν. Πολιτικά και οικονομικά, να αποζημιώνονται τα θύματα.

ΑΥΤΟ αφορά και την κατοχική Τουρκία. Αυτό αφορά και την παραχαϊδεμένη από όλους Άγκυρα, που εφαρμόζει αλά καρτ το διεθνές δίκαιο. Αυτό προφανώς και δεν μπορεί να αφήνεται να περάσει απαρατήρητο. Η Τουρκία προκάλεσε καταστροφές στην Κύπρο, σκότωσε ανθρώπους, εξαφάνισε άλλους, που αγνοούνται. Παρανόμως χρησιμοποιεί περιουσίες, ιδιοκτήτες των οποίων ζητούν αποκατάσταση αλλά και απώλεια χρήσης. Συνεπώς δεν μπορούμε να αξιοποιείται το διεθνές δίκαιο κατά το δοκούν και μόνο όταν τα μεγάλα συμφέροντα εξυπηρετούνται. Θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό και να στέλνονται τα μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις. Η πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αφορά όλες τις περιπτώσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail