Σενάρια... αδυναμίας βγάζουν οι κάλπες για τον Μητσοτάκη - Πώς γίνεται παράγοντας αστάθειας

Παράδοση εξουσίας σηματοδοτεί η προκήρυξη εκλογών αρχές του έτους από τον πρωθυπουργό.

Από: ieidiseis.gr  /  Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

 Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διαθέτει συμμαχίες αν η Νέα Δημοκρατία βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές αποτελεί ένα μεγάλο χάντικαπ για τον πρωθυπουργό, καθώς τον καθιστά παράγοντα αστάθειας για την επόμενη μέρα της κάλπης! Επιπλέον, το ότι αποκλείει κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή μεγεθύνει τα αδιέξοδά του.

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά:

-Ο πρωθυπουργός θέτει ως στόχο του (προσοχή, στόχο-προϋπόθεση –όπως λέει- για τη σταθερότητα στη χώρα) την αυτοδυναμία του μετά από δεύτερες εκλογές!

-Η αυτοδυναμία της ΝΔ, όμως, κατά κοινή παραδοχή αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο. Για να καταλάβουν όσοι δεν είναι μυημένοι με το θέμα, η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται για την αυτοδυναμία ένα ποσοστό που μπορεί και να υπερβαίνει το 37,5%, ίσως και το 38%!

-Σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος χωρίς αυτοδυναμία δεν έχει συμμάχους που θα επιθυμούσε!

-Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να είναι ένας σύμμαχος σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν μπορεί να συμμαχήσει ο παρακολουθούμενος με αυτόν που τον παρακολουθεί. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απλώς πολιτικό λάθος για τον Νίκο Ανδρουλάκη, θα ήταν διαστροφή και πολιτική και προσωπική ξεφτίλα- και είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν σκέφτεται καν μια τέτοια ανίερη συμμαχία, όσες πιέσεις και αν δεχτεί από οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα! Άλλωστε, το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν δήλωσε πως όποιοι οργάνωσαν τις υποκλοπές του «έκαψαν» τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ!

- Από τη στιγμή, όμως, που δεν μπορεί να έχει συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ, αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, από τα άλλα κόμματα έχει δυνητικό σύμμαχο τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση. Μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να την αντέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με βάση του προφίλ του «κεντρώου φιλελεύθερου» που με την καθοριστική βοήθεια πρόθυμων μέσων έχει φιλοτεχνήσει εντέχνως (και παραπλανητικώς, όπως καταδεικνύει το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών -και όχι μόνο) για τον εαυτό του. Είναι βέβαιον, όμως, ότι μια τέτοια συγκυβέρνηση, εάν επιλέγονταν, θα ήταν καταστροφική και για τον Κυριάκο Βελόπουλο.

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, θα είχε και μια εναλλακτική «λύση», την …αποστασία! Να θελήσει, δηλαδή, να αποσπάσει βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση, ώστε να διαμορφώσει κοινοβουλευτική (και κυβερνητική) πλειοψηφία! Πέραν του ότι μια τέτοια επιλογή θα αποτελούσε –και θα προκαλούσε- πολιτική ανωμαλία, αφού θα κατέλυε την βούληση των πολιτών, θα είναι και δύσκολη ακόμα και να επιτευχθεί. Θα ήταν εύκολη μόνο εάν θα έλειπαν μια, δυο ή τρεις έδρες- όμως θα λείπουν πολύ περισσότερες. Επιπλέον κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν θα βρεθούν αποστάτες στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και μεταξύ εκείνων που θέλουν και επιδιώκουν τη συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

-Υπάρχει, όμως, σε μια τέτοια περίπτωση και μια ακόμα …επιλογή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να δεχτεί τον «όρο Ανδρουλάκη» και να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος πρωθυπουργός, αλλά να οριστεί ένα τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής! Δεν είμαστε, ωστόσο, σίγουροι σε μια τέτοια περίπτωση πως θα μπορεί χωρίς κόστος να διατηρήσει τη θέση του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας! Χωρίς δηλαδή να αμφισβητηθεί από νυν και μελλοντικούς δελφίνους!

-Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να πάει και σε ..τρίτες εκλογές –και γιατί όχι και σε …τέταρτες θα λέγαμε εμείς! Τέτοια πράγματα, βεβαίως, όπως καταλαβαίνει ο καθένας δεν γίνονται!

Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε πλήρως γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την στρατηγική της …αυτοδυναμίας και της μη συμμετοχής σε συγκρότηση κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή όχι απλώς αποτελεί ο ίδιος παράγοντας αστάθειας, αλλά και βάζει τη χώρα σε νέες μεγάλες περιπέτειες! Γι΄ αυτό και η προκήρυξη των εκλογών από τον πρωθυπουργό θα συνιστά και παράδοση της εξουσίας από τον ίδιο!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail