Μπαράζ λουκέτων σε όλη την Ευρώπη!

Η ακρίβεια έχει ξεφύγει από κάθε όριο

-Ακάθεκτος ο πληθωρισμός – Ασύδοτες οι τιμές
-Προς καθιέρωση «Ενεργειακού Τειρεσία»

Πάνω από το ένα τρίτο των παμπ, των εστιατορίων, των ξενοδοχείων και των χώρων διασκέδασης στη Βρετανία είναι ένα βήμα από το λουκέτο μέσα στον επόμενο χρόνο!

Από: Το Παρόν

Αιτία, το μεγάλο κόστος της ενέργειας και η μείωση της κατανάλωσης λόγω της ακρίβειας!

Με βάση πρόσφατη έρευνα, το 35% των επαγγελματιών του κλάδου λέει πως λειτουργεί με ζημία και θα είναι αδύνατον να συνεχίσει να δουλεύει ίσως και μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός συνεχίζει ακάθεκτος, φτάνοντας στο 10,7% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο από 9,9% τον Σεπτέμβριο, υπερβαίνο­ντας τις εκτιμήσεις του πρακτορείου Reuters για 10,2%.

Οι τιμές της ενέργειας και των τροφίμων παραμένουν οι κύριοι μοχλοί του πληθωρισμού.

Συγκεκριμένα, οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 41,9% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο από 40,7% τον Σεπτέμβριο και οι τιμές των τροφίμων, των οινοπνευματωδών και του καπνού κατά 13,1% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο από 11,8% τον Σεπτέμβριο.

Για να αντιμετωπίσουν την εκτόξευση του πληθωρισμού και του λειτουργικού τους κόστους, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από την αρχή του 2022 έχουν δανειστεί 76 δισ. ευρώ, το δεύτερο υψηλότερο ποσό δανεισμού μετά το ρεκόρ των 153 δισ. ευρώ το 2020.

Και τουλάχιστον τα 2/3 από τον συνολικό δανεισμό του τρέχοντος έτους αφορούν εταιρείες του ενεργειακού κλάδου και του κλάδου των εταιρειών κοινής ωφελείας!

Προ των πυλών ο «Ενεργειακός Τειρεσίας»

Για το θέμα της ανεξέλε­γκτης μετακίνησης των κακοπληρωτών λογαριασμών ρεύματος από πάροχο σε πάροχο, είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο η παρουσίαση μιας λύσης από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με βάση τις προτάσεις των παρόχων αλλά και την προ έτους εισήγησή της για την καθιέρωση ενός «Ενεργειακού Τειρεσία» – συστήματος «Debt Flagging» των καταναλωτών, με βάση τη συνέπειά τους στην πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail