Τελεσίγραφο Τουρκίας: Οι Κούρδοι πρέπει να αποσυρθούν 30 χιλιόμετρα

Από τη Ρωσία εξαρτάται αν η Τουρκία θα ξεκινήσει νέα χερσαία επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

Η Άγκυρα έδωσε στη Μόσχα χρόνο στη ρωσική πλευρά να πείσει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που αποτελούνται κυρίως από Κούρδους του PKK/YPG, για την ανάγκη να αποσυρθούν στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη. Εάν η Ρωσία δεν καταφέρει να πείσει τους Κούρδους να υποχωρήσουν, τότε η Τουρκία θα ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση.

Από: echedoros-a.gr

Αυτό μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera, επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους που δεν θέλησαν να δώσουν τα ονόματά τους.



Η Τουρκία απαιτεί οι Κούρδοι να εγκαταλείψουν την Τελ Ριφάατ

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η Ρωσία διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή με την ηγεσία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και προσπαθεί να πείσει τους Κούρδους να αποσυρθούν 30 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, απελευθερώνοντας, μεταξύ άλλων, την περιοχή Τελ Ριφάατ.

Σύμφωνα με το αίτημα της Άγκυρας, οι Κούρδοι πρέπει πρώτα να αποσυρθούν από το Τελ Ριφάατ και στη συνέχεια από τις περιοχές Κομπάνι και Μανμπίτζ.

Η Τουρκία σχεδιάζει επίσης να πείσει την κυβέρνηση της Συρίας να αναπτύξει δυνάμεις σε ορισμένες συνοριακές περιοχές.

Εάν συμφωνήσουν οι Κούρδοι, τότε ο αντιπολιτευόμενος Συριακός Εθνικός Στρατός, που υποστηρίζεται από την Τουρκία, θα εγκατασταθεί στο Τελ Ριφάατ.

Το Τελ Ριφάατ είναι σημαντικό για την Άγκυρα λόγω της στρατηγικής του θέσης και έχει προκαλέσει κατά καιρούς πολλούς πονοκεφάλους στην Τουρκία λόγω των επανειλημμένων φονικών επιθέσεων του PKK στον τουρκικό κατοχικό στρατό που εδρεύει στην περιοχή. Σύμφωνα με το Al Jazeera, ο διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία, στρατηγός Αλεξάντερ Τσάικο, συναντήθηκε με τον διοικητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μάζλουμ Αμπντί, και σε αυτή τη συνάντηση κοινοποιήθηκε το αίτημα της Τουρκίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail