Η Ελλάδα είναι μία καταχρεωμένη χώρα - θα κάνει δεκαετίες να συνέλθει από το σοκ της χρεοκοπίας του 2010

FreeCreativeStuff / pixabay
Η Ελλάδα είναι μία καταχρεωμένη χώρα η οποία θα κάνει δεκαετίες για να συνέλθει από το σοκ της χρεοκοπίας του 2010. Το ΑΕΠ της κατέρρευσε τα προηγούμενα χρόνια κατά 25%, δηλαδή περισσότερο από ό,τι αν γνώριζε ήττα σε πόλεμο, και δεν αναμένεται να ξαναφθάσει στα επίπεδα προ κρίσης πριν από το 2030. Θα χαθούν δηλαδή 20 ολόκληρα χρόνια και μία γενιά Ελλήνων για τις διαχρονικές αστοχίες και τα εγκληματικά λάθη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. 

Από: capital.gr - Stirlitz

Αν η Ελλάδα δεν ήταν μία κρατική οντότητα που δεν περιορίζεται από συγκεκριμένο βιολογικό χρόνο ζωής, θα είχε σβήσει οικονομικά αυτή την στιγμή διότι ουδείς θα τη δάνειζε. Ευτυχώς όμως υπάρχουν τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τα δισέγγονά μας και τα τρισέγγονά μας που θα φορτωθούν τα δικά μας χρέη, γι' αυτό μπορούμε τώρα εμείς να παίρνουμε κι άλλα δανεικά και να αμπελοφιλοσοφούμε ότι τάχα «βρυχώμαστε» και είμαστε οικονομικά βιώσιμοι.

Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας είναι απλώς το σύμπτωμα της ασθένειάς της. Οι αιτίες της ασθένειας είναι η παντελής έλλειψη οράματος που έχουν οι πολιτικές ηγεσίες της εδώ και 50 χρόνια, η δραματική δημογραφική συρρίκνωση του πληθυσμού της, η φυγή της αφρόκρεμας της νεολαίας της στο εξωτερικό, το άχρηστο δημόσιο που παρασιτεί σε βάρος του ιδιωτικού τομέα, η σήψη της πολιτικής ζωής, και η γενικότερη ηθική παρακμή που προκαλεί την κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς όλους τους θεσμούς και τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής. 

Αυτό που κάνουμε ουσιαστικά στην Ελλάδα είναι να κοροϊδευόμαστε όλη την ώρα μεταξύ μας. Για να υπηρετήσουμε φθηνά κομματικά συμφέροντα παριστάνουμε ότι δεν βλέπουμε πως η χώρα είναι ένα ακυβέρνητο πλοίο που δεν ξέρει προς τα πού πλέει και πού θέλει να φτάσει. 

Αρνούμαστε πεισματικά να παραδεχθούμε ότι η πατρίδα μας έχει καταντήσει ένα θλιβερό προτεκτοράτο που δεν προλαβαίνει να τρώει τις καρπαζιές τη μία μετά την άλλη, και που κανένας σοβαρός ξένος παράγοντας δεν το έχει σε υπόληψη αλλά κοιτάζει μόνο τι μπορεί να κερδίσει από την κατάντια μας. 

Η Ελλάδα είναι ένα μαγαζί που το εκμεταλλεύονται αγρίως μερικές πολιτικές και επιχειρηματικές οικογένειες για να καλοπερνάνε οι ίδιες, χωρίς να δίνουν δεκάρα τσακιστή για το μέλλον του, για το ποια εδαφική έκταση θα έχει σε 20 ή 30 χρόνια από σήμερα και για το ποια γλώσσα θα μιλάνε τότε οι ψηφοφόροι τους ή οι υπάλληλοί τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail