Εικονική «κυβέρνηση Νέας Υόρκης» Vs «κυβέρνηση Β. Σοφίας» και στη μέση θεατρίνοι

Επικοινωνιακό βομβαρδισμό της «τέλειας εικόνας» του πρωθυπουργού στη ΝΥ, βίωσε την περασμένη εβδομάδα σύμπασα η Ελλάς. Λαϊφτυλάδικη «απάντηση» δόθηκε αμέσως από τη Βασιλίσσης Σοφίας- Δένδια. Προηγουμένως, ο υπουργός Μετανάστευσης την είχε δει ηθοποιός στον ρόλο του… υπουργού Μετανάστευσης

Από: antinews.gr

Ιαχές σε ρυθμούς παρατεταμένων «Ουάου», υψώθηκαν στους ελληνικούς ουρανούς την προηγούμενη εβδομάδα, όταν κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες και τα βίντεο με τον πρωθυπουργό να… περπατάει -αλά  Τζον Λένον- στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Είχε πάει για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ένα από τα σημαντικότερα διεθνώς ετήσια ραντεβού, αλλά ποιος δίνει σημασία σε αυτά; Προέχει η εικόνα.


 
Δεν ξέρουμε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει ακόμα αν θα κατέβει υποψήφιος στις ΗΠΑ, όπως του «πρότειναν» στη διάρκεια συζήτησης σε εκδήλωση που έγινε στην πόλη. Είναι η δεύτερη φορά που του το λένε εκεί στις ΗΠΑ, κάτι που προβάλλει δεόντως το μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αναδείξει τη… διεθνή ακτινοβολία του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά ακόμα δείχνει αναποφάσιστος. Θέλει να το πάει, όπως έχει πει, μέχρι τέλους τετραετίας. Μέχρι τότε προέχουν οι φωτογραφίσεις με «τυχόντες περαστικούς» και ταξιτζήδες στο New York.


 
«Αντεπίθεση» Δένδια

Στην «κυβέρνηση Νέας Υόρκης», ωστόσο, αμέσως έσπευσε να αντεπιτεθεί ο Νίκος Δένδιας, τον οποίον, ως γνωστόν, πολλάκις έχουν χαρακτηρίσει ως δελφίνο που καλοβλέπει την καρέκλα του αρχηγού της ΝΔ.


 
Το lifestyle αφιέρωμα ένθετου της εφημερίδας, «Καθημερινή», πέραν του ότι μας ενημερώνει για τις «αδιαμφισβήτητες διπλωματικές ικανότητές» του, μας πληροφορεί ότι είναι «εξαιρετικά ευφυής», τόσο που «σχεδόν ακούμε τα γρανάζια εντός του κεφαλιού του να γυρίζουν με ταχύτητα σε κάθε ερώτηση» (!). Εννοείται, λοιπόν, ότι και μόνο γι’ αυτό τον λόγο αξίζει να γίνει αρχηγός της ΝΔ.

Βέβαια, μας έκανε εντύπωση η αναφορά του ενθέτου ότι η συνάντηση με τον Ν.Δένδια «είναι μια εξαιρετικά ζεστή ημέρα του Ιουλίου, και ο ίδιος βρίσκεται σε Αθηναϊκό έδαφος για λίγες ώρες». Απορίας άξιον. Τώρα, μετά από τρεις μήνες θυμήθηκαν εκεί στο Φάληρο ότι του είχαν πάρει «συνέντευξη»; ‘Η θεώρησαν ότι έσφιξαν τα γάλατα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πτώση των ποσοστών του, και σκέφτηκαν ότι είναι ώρα να βγάλουν τον Δένδια απ’ τα συρτάρια τους;

Να μην ξεχάσουμε ότι κατά τη «συνέντευξη», ο Ν.Δένδιας … «αφαιρεί τα μανικετόκουμπα για να σηκώσει τα μανίκια του», και τότε ο δαιμόνιος ρεπόρτερ τι βλέπει; «Τα εκατοντάδες βιβλία στο γραφείο του, πολλά ανοιχτά με σελιδοδείκτη». Α, και μη σας διαφύγει αυτό που «ελάχιστοι γνωρίζουν, πόσο πολύ αγαπάει το χρώμα μπλε και το παραδοσιακό Κερκυραϊκό σοφρίτο».


 
Στη Βασιλίσσης Σοφίας

Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, και ο τελευταίος πολίτης ότι επρόκειτο για μια σκληρή ανάκριση Δένδια γύρω από τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, και διόλου lifestyle δημοσίευμα. Η παρουσίαση συνοδευόταν από φωτογραφίες του μέσα στο νεοκλασσικό κτίριο του υπουργείου στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Τι θυμήθηκα τώρα. Το 2019, όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε επίσης φωτογραφηθεί στο ίδιο κτίριο για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας του (λέτε να’ κανε το ίδιο τώρα και ο Δένδιας;), το τι κράξιμο είχε φάει, δε λέγεται. Και ντροπή του που χρησιμοποιεί το υπουργείο σα να’ ταν σπίτι του, και να’ σου ότι οι Ζαίοι άλωσαν το κράτος, και πάει λέγοντας. Τώρα, μούγγα στη στρούγκα από τα ίδια ΜΜΕ που τότε έκραζαν.

Όπως και να’ χει, στη δημοσιογραφική πιάτσα κυκλοφορεί ότι το μέγαρο Μαξίμου δε χάρηκε με αυτή την… Ουάου διαφήμιση Δένδια εκ μέρους της «Καθημερινής».


 
Αντ’ αυτού

Βέβαια, σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα, έχει γίνει πλέον γνωστό τοις πάσι ότι η κυβέρνηση αυτή περισσότερο ενδιαφέρεται για την εικονική πραγματικότητα που ζει και την προβολή του εαυτού τους, παρά για τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες και Ελληνίδες.

Από αυτή την επικοινωνιακή… καταιγίδα δε θα μπορούσε να λείψει ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος πρόσφατα πήρε μέρος ως… ηθοποιός σε ταινία που υποδύεται τον… υπουργό Μετανάστευσης (!).


 
Άντε με το καλό να δούμε υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ και σε τίποτα τηλεοπτικούς διαγωνισμούς. Ξέρετε, Survivor (ιδιαίτερα ενδιαφέρον για βουλευτές), διαγωνισμούς χορού, κ.ο.κ.

Υπάρχουν, εξάλλου, διδάξαντες. Η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, το 2010, στο «Dancing with the stars». Και την κοροϊδεύαμε τη γυναίκα γι’ αυτό που έκανε. Τουλάχιστον αυτή είναι original. Που να ξέραμε τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια (!).


 
Σε εκείνη την εκπομπή, μάλιστα, που εμφανίστηκε η Πιπιλή, παρών ήταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βέβαια κατέχει τα πρωτεία στα «τηλεοπτικά σόου» που κάνει καθημερινώς. Απορεί κανείς, με τόσες εμφανίσεις που κάνει κάθε μέρα στην TV, πότε βρίσκει τον χρόνο να δουλέψει στο υπουργείο του. ‘Η δε βρίσκει, λέτε;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail