Αυτοί οι δυο πρέπει να είναι μεγάλα σαΐνια

Τι σαΐνια; Τσακάλια! Συναντήθηκαν προ ημερών και διέβλεψαν – λένε – αθέμιτο ανταγωνισμό από τις ΗΠΑ. Μιλάμε βεβαίως για τους ηγέτες των δυο ισχυρότερων χωρών της Ε.Ε. τον Μακρόν και τον Σολτς

Από: newsbomb.gr - Bomber

Αφού η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και με τον πόλεμο στην Ουκρανία και με τις άνευ αποτελέσματος κυρώσεις στη Ρωσία, ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο Καγκελάριος της Γερμανίας κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι άνθρωποι διαβάζουν βουλωμένο γράμμα δηλαδή.

Αφού διαφώνησαν δημοσίως, ο Όλαφ Σολτς και ο Εμανουέλ Μακρόν βρήκαν κάτι στο οποίο συμφωνούν: την αυξανόμενη ανησυχία για τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις ΗΠΑ και την πιθανή ανάγκη να ανταποδώσει η Ευρώπη.

Ο Γερμανός καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος συζήτησαν τις κοινές τους ανησυχίες, κατά τη διάρκεια συνομιλιών διάρκειας σχεδόν τρεισήμισι ωρών, όπου συμφώνησαν ότι τα πρόσφατα αμερικανικά σχέδια κρατικών επιδοτήσεων αντιπροσωπεύουν μέτρα που στρεβλώνουν την αγορά και αποσκοπούν στο να πείσουν τις εταιρείες να μεταφέρουν την παραγωγή τους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Politico. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα που θέλουν να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα λοιπόν κατάλαβαν ότι εάν οι ΗΠΑ δεν περιορίσουν τις δραστηριότητές τους, τότε η ΕΕ θα πρέπει να ανταποδώσει τα «χτυπήματα». Θα χρειαστούν παρόμοια συστήματα κινήτρων για τις εταιρείες, ώστε να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός ή η απώλεια επενδύσεων. Μια τέτοια κίνηση θα κινδύνευε να βυθίσει τις διατλαντικές σχέσεις σε ένα νέο εμπορικό πόλεμο.

Με αυτούς τους δύο σωθήκαμε! Θα κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα των λαών της Ευρώπης. Μείνετε ήσυχοι. Έχουν αναλάβει ο Μανώλης και ο Όλαφ. Εγγύηση.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail