Τέσσερις εύκολοι τρόποι για να βγάλω χρήματα από το αυτοκίνητό μου

Το αυτοκίνητο αποτελεί μια επένδυση, η απόδοση της οποίας εξαρτάται από τη χρήση του. Πέρα, ωστόσο από τις συνήθεις... πρακτικές αξιοποίησής του, υπάρχουν τρόποι οι οποίοι μπορούν να μας αποφέρουν κάποιο χρηματικό όφελος.

Από: carandmotor.gr

Για τους περισσότερους το αυτοκίνητο είναι μια… ανεξάντλητη πηγή εξόδων, τα οποία βαραίνουν περισσότερο ή λιγότερο τον οικογενειακό προσανατολισμό. Το ερώτημα, λοιπόν, για το αν θα μπορούσαν να περιοριστούν τα κόστη ενός αυτοκινήτου είναι αρκετά συχνό, παραβλέποντας κανείς το γεγονός ότι με την κατάλληλη... διαχείριση θα μπορούσε από τη χρήση του να προκύψει ακόμα και ένα μικρό χρηματικό όφελος.

1. Ενοικίαση του χώρου στάθμευσης

Η ενοικίαση του χώρου στάθμευσης, αν και εφόσον αυτός υπάρχει, αποτελεί τον πιο εύκολο και πιο αποδοτικό τρόπο ώστε να βγάλει κανείς χρήματα από το αυτοκίνητό του. Προϋπόθεση για την ενοικίαση του χώρου στάθμευσης είναι η ύπαρξη του αντίστοιχου τίτλου ιδιοκτησίας, ο οποίος στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ακολουθεί τους κλειστούς χώρους στάθμευσης και όχι τους ανοιχτούς, π.χ. τις πυλωτές. Αν και εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις, η ενοικίαση του χώρου στάθμευσης ακολουθεί τους φορολογικούς κανόνες ενός ακινήτου, συνεπώς από το όποιο οικονομικό όφελος θα πρέπει να αφαιρεθεί και ο φόρος που αναλογεί στο ετήσιο μίσθωμα.

2. Μεταφορά αγαθών

Χρήματα από το αυτοκίνητο

Μέσα από τις πλατφόρμες μεταφοράς αγαθών μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το όχημά του και να αποκομίσει κάποιο χρηματικό όφελος από την υπηρεσία που θα προσφέρει. Στην περίπτωση, βέβαια, που δεν προκύψει κάποια μόνιμη σχέση εργασίας με την πλατφόρμα μεταφοράς αγαθών, τότε ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα πρέπει να διαθέτει τη δυνατότητα έκδοσης παραστατικών βάσει των οποίων θα αμείβεται.

3. Διαφήμιση στις επιφάνειες του αμαξώματος

Χρήματα από το αυτοκίνητο

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει ουκ ολίγα παραδείγματα κατασκευαστών που προσέφεραν τα μοντέλα τους με προνομιακούς όρους απόκτησης ή ακόμα και με γενναίες εκπτώσεις οι οποίες προέκυπταν από την αξιοποίηση των επιφανειών του αμαξώματος για διαφημιστικούς σκοπούς. Βέβαια η πρακτική αυτή εγκαταλείφθηκε και πλέον εφαρμόζεται μόνον σε πολύ ειδικές περιπτώσεις.

4. Carpooling
 
Χρήματα από το αυτοκίνητο

Το carpooling ή αν προτιμάτε ο συνεπιβατισμός είναι μια εξαιρετικά διαδεδομένη, σχεδόν θεσμοθετημένη, πρακτική σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με την οποία επιτυγχάνεται η ελαχιστοποίηση του καθημερινού κόστους μετακίνησης. Το carpooling προϋποθέτει ότι δύο ή περισσότεροι επιβάτες ακολουθούν σε καθημερινή βάση μια παρόμοια διαδρομή.

Αυτό τους επιτρέπει να μοιράζονται το ίδιο αυτοκίνητα και τα έξοδα που προκύπτουν τόσο για την κίνηση όσο και για τη συντήρησή του. Προφανώς όσα περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τόσο χαμηλότερο είναι και το κόστος που αναλογεί στον καθένα, καθιστώντας τη διαδικασία της καθημερινής μετακίνησης εξίσου συμφέρουσα με εκείνη της χρήσης των ΜΜΜ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail