Η Ρωσία αλλάζει την πορεία της ειδικής επιχείρησης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν καμία πιθανότητα

Το πρωί της Δευτέρας, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έδωσαν συντριπτικό πλήγμα στους ενοικιαστές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και στις υποδομές ενέργειας και μεταφορών σε όλες σχεδόν τις περιοχές, τις μεγάλες πόλεις και τα βιομηχανικά κέντρα της Ουκρανίας.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με το καθεστώς του Κιέβου, έντεκα σημαντικές εγκαταστάσεις υποδομής σε οκτώ περιοχές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, υπέστησαν ζημιές. Ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ προέτρεψε τους πολίτες να προετοιμαστούν «για προσωρινές διακοπές στην ηλεκτρική ενέργεια, την παροχή νερού και τις επικοινωνίες».

Η επίθεση ήρθε συντονισμένη και προετοιμασμένη. Διεξήχθη τρεις ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας. Η Μόσχα έκανε μια παύση για την αναφορά του επικεφαλής της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Alexander Bastrykin στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την επίθεση και ανέλυσε πώς θα προχωρήσει.

Από την έκφραση του προσώπου του Πούτιν κατά τη διάρκεια της αναφοράς του Bastrykin έγινε σαφές ότι η απόφαση είχε ληφθεί.

Το Κίεβο καταδικάζει το λαό του σε θάνατο

Το καθεστώς του Κιέβου ζητούσε αντίποινα, οργανώνοντας τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία. Τώρα η Ουκρανία θέλει να δείξει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα για να ωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του ΟΗΕ να κηρύξουν τη Ρωσία τρομοκρατικό κράτος, όπως πρότεινε η Δύση νωρίτερα.

Το καθεστώς του Κιέβου ήλπιζε πως η Δύση θα έπαιρνε στα σοβαρά τον αγώνα για την Ουκρανία και ο κόσμος θα έσπευδε να βοηθήσει με όλο και περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ωστόσο, η Μόσχα θα αποδείξει το αντίθετο στον κόσμο. Οι επιθέσεις της 10ης Οκτωβρίου σηματοδότησαν την αρχή του τέλους της Ουκρανίας ως οιονεί κράτους.

Η Ουκρανία περιμένει οδηγίες από τη Δύση

Το καθεστώς του Κιέβου περιμένει οδηγίες από τη Δύση. Έτσι, ο Αλεξέι Αρέστοβιτς είπε ότι εντός δύο ή τριών ημερών η Δύση θα υιοθετήσει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και θα επεκτείνει τη γκάμα των όπλων που παρέχονται. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έχουν πλέον 80 λιγότερους πυραύλους».

Λίγο μετά την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, η Ουκρανία κυκλοφόρησε γραμματόσημα με την εικόνα της φλεγόμενης γέφυρας. Σήμερα, όμως, δεν υπάρχει χώρος για ευφορία. Όλοι στο Κίεβο μπορούσαν να δουν με τα μάτια τους πως ο ουρανός πάνω από την ουκρανική πρωτεύουσα δεν είχε καθόλου άμυνα.

Σύμφωνα με το κανάλι Legitimny στο Telegram, το οποίο επικαλείται τις πηγές του, ο Volodymyr Zelensky επρόκειτο να πραγματοποιήσει επείγουσες συναντήσεις για θέματα όπως:

- κρίση στο ενεργειακό σύστημα,
- δυσκολίες στη διατήρηση του στρατού στο μέτωπο,
- ρωσική επίθεση,
- μαζική πυραυλική επίθεση σε στρατηγική υποδομή,
- νοσοκομειακή κρίση,
- κατάσταση πανικού,
- έλλειψη αεράμυνας,
- έκκληση στον ΟΗΕ,
- έκκληση στους εταίρους να παρέχουν περισσότερα όπλα, αεράμυνα,
- αίτημα στους εταίρους να κλείσουν τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία.

Φαίνεται ότι η Ρωσία ετοιμάζει μια μεγάλη επίθεση σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου. Η Μόσχα πέτυχε συμφωνία για την ανάπτυξη της κοινής περιφερειακής ομάδας στρατευμάτων με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σύμφωνα με τον Alexander Khodakovsky, διοικητή των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, «οι γείτονες (Λευκορωσία) θα έχουν δύο τάγματα από τα επιστρατευμένα — πηγαίνουν στην ενεργό μονάδα με καλό προσωπικό προσφοράς, υποδομή και εμπειρία μάχης».

Ο Σεργκέι Ακσιόνοφ, επικεφαλής της Κριμαίας, είπε ότι η προσέγγιση στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση έχει αλλάξει με την ελπίδα πως ο ρυθμός της επιχείρησης δε θα επιβραδυνθεί.

Το πρωί της 10ης Οκτωβρίου, η Ρωσία πραγματοποίησε μια μαζική επίθεση στην Ουκρανία, χτυπώντας κρίσιμες και στρατιωτικές υποδομές σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων πόλεων - Κίεβο, Χάρκοβο, Ντνεπροπετρόφσκ, Οδησσό, Λβιβ, Τερνοπίλ, Σούμι, Χμελνίτσκι και πολλές άλλες.

Αναφέρθηκαν μπλακ άουτ λόγω βλάβης θερμοηλεκτρικών σταθμών. Στο Κίεβο και στο Λβιβ, οι κύριες θερμοηλεκτρικές μονάδες σταμάτησαν. Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Burshtynska, ο οποίος παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στην Ουγγαρία, τη Σλοβακία και τη Ρουμανία, χτυπήθηκε επίσης.

Το μετρό σταμάτησε στο Κίεβο και στο Χάρκοβο. Οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι προειδοποίησαν για πιθανές καθυστερήσεις τρένων λόγω ζημιάς στο δίκτυο επαφής.

Ο αριθμός των εκρήξεων δείχνει πως η ουκρανική αεράμυνα απέτυχε να αντιμετωπίσει την επίθεση. Φαίνεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν καμία πιθανότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail