Οι Τούρκοι σχολιάζουν την άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην Κρήτη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά την άσκηση με την Ισπανία στην Αδριατική Θάλασσα, οδήγησαν το αεροπλανοφόρο «George W.Bush» στην προκυμαία της Σούδας, στο ελληνικό νησί της Κρήτης.

Από: echedoros-a.gr

Εκεί θα μείνει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου για ξεκουραστεί το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, αλλά δεν έγινε επίσημη ανακοίνωση από το πλοίο, σημειώνει η τουρκική Μιλιέτ.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου
 

 
Το USS George HW Bush (CVN-77) είναι το δέκατο και τελευταίο αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz - SuperCarrier του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Έλαβε το όνομα του 41ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών που υπήρξε πρώην διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και πιλότος μαχητικών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Τζορτζ Μπους.

Η κατασκευή του πλοίου ξεκίνησε το 2003 στο ναυπηγείο Northrop Grumman Newport News.

Ολοκληρώθηκε το 2009 με κόστος 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια και η βάση του είναι το λιμάνι Norfolk στη Βιρτζίνια.

Το CVN-77 είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία στον κόσμο, με μήκος 333 μέτρα (1.092 πόδια) και ικανό να εκτοπίσει πάνω από 100.000 τόνους.

Η τελική του ταχύτητα υπερβαίνει τους 30 κόμβους. Λειτουργεί με δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες και μπορεί να λειτουργήσει για περισσότερα από 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 6.000 μέλη πληρώματος και 85 πολεμικά αεροσκάφη.

Τι υποστηρίζουν οι Έλληνες

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-18 που βρίσκονται επί του αμερικανικού αεροπλανοφόρου θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις με Έλληνες εκπαιδευτές.

 Επιπλέον, τονίστηκε η σημασία της ημερομηνίας άφιξης του πλοίου στο λιμάνι. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι καθώς οι τουρκοελληνικές σχέσεις ήταν τεταμένες, η αποστολή του πλοίου από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα είχε συμβολική σημασία. Το πλοίο είχε πλεύσει πάλι στην αμερικανική βάση στη Σούδα το 2017.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail