Πετρέλαιο κίνησης: Τα σενάρια για το μέγεθος της επιδότησης στην αντλία – Πότε θα εφαρμοστεί

Τις επόμενες ημέρες θα ληφθεί η απόφαση από την κυβέρνηση για το αν θα δοθεί ή όχι επίδομα στο πετρέλαιο κίνησης, με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρ της χορήγησής του.

Από: newsit.gr

Βέβαια υπάρχει ένας προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο για την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, που έχει να κάνει με το γεγονός ότι μία απόφαση που ελήφθη πριν από λιγότερο από ένα μήνα, ανατρέπεται και εκπέμπεται ένα μάλλον αρνητικό μήνυμα προς την κοινωνία, ως προς την αναγκαιότητα των επιδομάτων.

Στην κυβέρνηση αναφέρουν ότι δεν πρέπει να περάσει ένα μήνυμα στην κοινωνία, πως στην οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή θα υπάρχει ένα μαγικό χέρι, αυτό της κυβέρνησης και να λύνει τα όποια προβλήματα, δίνοντας επιδόματα.

Από την άλλη βέβαια το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ως εκ τούτου το να κλείνει κάποιος τα μάτια, είναι μάλλον υπεκφυγή και προσπάθεια επίλυσης. Ως εκ τούτου οι πιθανότητες είναι αυτή την στιγμή υπέρ της χορήγησης εκ νέου αυτού του επιδόματος και δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερο από αυτό που δινόταν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία η μέση τιμή της βενζίνης ήταν την περασμένη Πέμπτη στα 2,036 ευρώ το λίτρο, ενώ για το diesel κίνησης η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 2,146 ευρώ το λίτρο.

Θέμα ημερών η νέα επιδότηση στο πετρέλαιο – Τι σταθμίζει η κυβέρνηση πριν τις τελικές αποφάσεις

Και αυτό διότι στην περίπτωση που αποφασιστεί να χορηγηθεί, θα πρέπει η τιμή να υποχωρήσει κάτω από αυτή της βενζίνης, ώστε τουλάχιστον να υπάρχει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα να σταλεί ένα σαφές μήνυμα.
Από 1η Νοεμβρίου η εφαρμογή – Το μέγεθος της επιδότησης

Όπως και να έχουν τα πράγματα πάντως, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα και αυτό διότι, αν τελικά προκριθεί η λύση της επιδότησης θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι στην κυβέρνηση δεν θεωρούν ότι είναι δημοσιονομικό το θέμα και αυτό διότι αν η επιδότηση είναι 15 λεπτά το μηναίο κόστος θα είναι 30 εκατ. ενώ να φτάσει τα 25 λεπτά η μηνιαία δαπάνη θα είναι στα 50 εκατ.
Άνοδος σε φυσικό αέριο και ρεύμα

Στην αντίπερα όχθη η τιμή του φυσικού αερίου βρέθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα σε μία διαρκή πτώση αγγίζοντας τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα. Από σήμερα, με την τιμή έναρξης στα 115 ευρώ η μεγαβατώρα, θα φανεί εάν η πτώση αποτελεί μία εδραιωμένη τάση ή εάν ήταν μία ανάπαυλα.

Σημαντικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα διαδραματίσει το αν και κατά πόσο η Ευρώπη μπορεί να πείσει ότι έχει ενιαία γραμμή και αυτά που λέει τα εννοεί. Αν δηλαδή μπορέσει να κρατήσει μία σθεναρή στάση ή θα είναι για μία ακόμη φορά μία αναιμική εκδήλωση προθέσεων χωρίς ισχυρή βούληση.

Τέλος η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, πέρασε ξανά πάνω από τα 200 ευρώ η μεγαβατώρα και διαμορφώνεται στα 234,07 ευρώ, ενώ πριν από λίγες ημέρες ήταν στα 191 ευρώ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail