Προχωρά ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος στην Αθήνα - Πού θα βρίσκεται;

Η Αθήνα θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια τον μεγαλύτερο διαθέσιμο ποδηλατόδρομο, ο οποίος θα προωθήσει τις «πράσινες» μετακινήσεις και θα αναδείξει την αστική ακτογραμμή της πρωτεύουσας σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ευρώπης.

Από: carandmotor.gr

Πρόκειται για το έργο «Αθηναϊκή Ριβιέρα – Αστικός Περίπατος» που αφορά στην ενοποίηση αστικής ακτογραμμής του Νομού Αττικής, μέσω ενός ενιαίου δικτύου πεζοδρόμου-ποδηλατοδρόμουπου εκτείνεται από τον Δήμο Καλλιθέας έως το Δημαρχείο του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, διασχίζοντας έξι Δήμους (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης).

Η δράση αυτή θα οδηγήσει στην αναμόρφωση παραλιακού μετώπου μέσω της ενοποίησης της ακτογραμμής από τον Δήμο Καλλιθέας έως το Δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, καλύπτοντας έξι δήμους (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης).

Ποδηλατόδρομος

Ο ποδηλατόδρομος θα έχει μήκος 13,5 χιλιόμετρα και θα αναδειχθεί στον μεγαλύτερο της Αττικής, εκθρονίζοντας τον ποδηλατόδρομο αμφίδρομης ροής, μήκους 11 χλμ., που ξεκινάει από το Θησείο και καταλήγει στην Εσπλανάδα του Φαλήρου.

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2025, σηματοδοτώντας τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου ελεύθερου δημόσιου χώρου, που αποδίδεται στους πεζούς και τους ποδηλάτες όλου του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Ποδηλατόδρομος

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, η παρέμβαση στοχεύει στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος μέσω της αναβάθμισης της ποιότητας του αστικού χώρου και της προσέλκυσης νέων λειτουργιών οικονομικών δραστηριοτήτων, έχοντας ταυτόχρονα θετικό αντίκτυπο στο φυσικό περιβάλλον των αστικών κέντρων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας που θα οδηγήσει σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το έργο το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση καθώς είναι ήδη ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με προϋπολογισμό 24.7 εκ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Ποδηλατόδρομος
Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, παίρνει σειρά η διαδικασία δημοπράτησης, για να ακολουθήσει η υλοποιησή του εμβληματικού έργου, το οποίο θα αναδείξει την αστική ακτογραμμή του Νομού Αττικής σε μία από τις ομορφότερες περιοχές επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από το εννιαίο δίκτυο πεζοδρόμου-ποδηλατοδρόμου, καθοριστική συμβολή στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου θα έχει το έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου όπως και η Ανάπλαση στο Ελληνικό.

Η υπογραφή της Σύμβασης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία του Διευθυντή ΤεχνικώνΤεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, Αλ. Καλογερόπουλου, της Διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Μ. Μίσκα, και στελέχων του ΤΑΙΠΕΔ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail