Εξελίξεις σε Λιβύη: Πώς θα ξαναρεζιλέψει τον Μητσοτάκη ο Ερντογάν, με τους Αμερικανούς απλώς να συνεχίζουν να κοιτούν

Από… επιτυχίες σε επιτυχίες οδηγείται ο… παραλίγο Μωυσής.

Μπορεί τα… πετσωμένα μέσα να προτάσσουν την απόρριψη της ενεργειακής συμφωνίας, που υπέγραψαν σήμερα η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών Νάιλα Μανγκούς και ο Τούρκος ομόλογός της Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από το κοινοβούλιο της Λιβύης (ελέγχεται από την πλευρά  Χαφτάρ που δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα της λιβυκής  κυβέρνησης απαιτώντας να γίνουν επιτέλους οι αναβληθείσες εκλογές), σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επισκιάσουν έναν ακόμη διασυρμό του Κυριάκου, όμως δυστυχώς όσο κι αν παραπλανήσουν δε δύνανται να αποτρέψουν το νέο επικό ρεζίλεμα που του επιφυλάσσει ο Ερντογάν.

Από: antinews.gr

Το οποίο θα είναι πολύ χειρότερο από αυτό που έπαθε το ’20 με το Ορούτς Ρέις.

Κατόπιν λοιπόν της σημερινής συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης, ασχέτως αν είναι παράνομη, ο Ερντογάν θα κάνει το επόμενο βήμα για να δημιουργήσει τετελεσμένα για την ονείρωξη που λέγεται γαλάζια πατρίδα.

Κάποια στιγμή θα ρίξει ένα από τα ερευνητικά του στη θάλασσα και θα αράξει έξω από την Κρήτη, προς επισφράγιση της συμφωνίας με τη Λιβύη, όπου πότε θα παραβιάζει τα 6 μίλια (την κόκκινή μας γραμμή σύμφωνα με τον ανεκδιήγητο Γεραπετρίτη), και πότε θα βγαίνει εκτός.

Οι… άριστοι πανικόβλητοι για να μην τους χρεωθεί ότι ξεκίνησαν πόλεμο, θα επαναλαμβάνουν ανάλογες… περί αέρα γελοιότητες με του ’20.

Οι Αμερικανοί θα επαναλαμβάνουν τα τετριμμένα περί ειρηνικής διευθέτησης των «διαφορών».

Κι ο Κυριάκος θα συνεχίζει να διασύρεται ανεπανόρθωτα.

Και κάπου εκεί θα σκάσουν οι πομφόλυγες περί προστασίας της Ελλάδας από το Διεθνές Δίκαιο, τους Αμερικανούς, τους Γάλλους και τους… τρύπιους  εξοπλισμούς, με τον Κυριάκο να ψάχνει λαγούμι να κρυφτεί.

Έτσι, ο Ερντογάν θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά προς την υλοποίηση των γεωπολιτικών του ονειρώξεων, το οποίο θα πουλήσει στα μεμέτια μπας και τον ξαναψηφίσουν, κι ο Κυριάκος θα επιχειρεί να μαζέψει την κατάρρευση του fake αφηγήματος περί ισχυρής και εξοπλισμένης Ελλάδας, προς αποφυγή της ολοκληρωτικής εκλογικής συντριβής.

Θα μπορούσε κάλλιστα να  αποτρέψει τα παραπάνω αν είχε προβεί εξαρχής σε μια απλή κίνηση.

Στην ανακήρυξη της ΑΟΖ -ολόκληρης κι όχι της μισής- και στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο.

Προτίμησε όμως να γίνει υποχείριο των δήθεν «συμμάχων».

Φορτώνοντας παραπανίσια δισεκατομμύρια στις πλάτες του ήδη καθημαγμένου λαού τάχα για να κοιμάται ήσυχος τα βράδια, με την αγορά των όπλων τους.

Μετατρέποντας τη χώρα σε 51η αμερικανική πολιτεία.

Δίχως να λάβει την παραμικρή απτή διασφάλιση για την υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Κι έπειτα από την αναμενόμενη νέα εθνική ταπείνωση, βαυκαλίζεται ότι θα καταφέρει να πείσει τους Έλληνες ότι δε μεθόδευε τεχνηέντως όλο αυτό το διάστημα τη συνθηκολόγηση στις… Πρέσπες του Αιγαίου.

Καλά ξεμπερδέματα κύριε Μητσοτάκη!!!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail