Πετάει μέρα με την ημέρα η ακρίβεια!

Ανεξέλεγκτες οι τιμές – Περιορίζουν τα πάντα στο σπίτι

– Καλπάζουν οι τιμές, με θύμα τα νοικοκυριά, και φως δεν φαίνεται στον ορίζοντα! Ανύπαρκτοι οι έλεγχοι!
– 204 φούρνοι κατέβασαν ρολά! – Πανάκριβο το ρεύμα για τα νοικοκυριά

Από: Το Παρόν

Η ακρίβεια σέρνει τον «Χορό του Ζαλόγγου». Οι τιμές κάθε μέρα παίρνουν την ανηφόρα! Και σταματημό δεν έχουν. Την ίδια ώρα, ο χειμώνας πλησιάζει και απειλεί να σαρώσει τα πάντα, ό,τι έχει απομείνει στο τραπέζι, με τη νοικοκυρά να μην έχει «όπλα» να προστατεύσει την οικογένεια. Ενώ οι τιμές έχουν εκτιναχθεί, οι έλεγχοι στα μεγάλα και στα μικρά σούπερ μάρκετ είναι ανύπαρκτοι. Καμία προστασία για τον καταναλωτή.

Μάλλον όλοι εκείνοι που κάνουν τους… προστάτες ζουν σε άλλον κόσμο. Μέσα σε έναν χρόνο, οι τιμές… πέταξαν σαν χαρταετός, με τη νοικοκυρά να μην μπορεί να τον τιθασεύσει. Και το μεροκάματο που φέρνει ο εργάτης δεν φτάνει. Το κρύο δεν αντιμετωπίζεται. Ανάχωμα για την ακρίβεια δεν υπάρχει.

Πόσο θα αντέξουν τα νοικοκυριά; Στις 9 Νοεμβρίου 2021 το μέσο κόστος ενός καλαθιού 25 επώνυμων προϊόντων ήταν 65,75 ευρώ. Μέσα σε έναν χρόνο, στις 5 Οκτωβρίου 2022, είχε… πετάξει το καλάθι (…όχι ο χαρταετός) στα 78,48 ευρώ.

Οι τιμές… χορεύουν!
Μια… γεύση από τις αυξήσεις των τιμών: ψωμί – δημητριακά 18,4%, γαλακτοκομικά – αυγά 23,3%, κρέατα 17,6%, έλαια 17%, καφές 14,3%, λαχανικά 8,7% και σοκολατοειδή 6,2%. Ακόμη, τα αεροπορικά εισιτήρια ακρίβυναν κατά 58,7%, τα ακτοπλοϊκά κατά 25,4% και τα ταξί κατά 32,9%! Άλμα επί κοντώ έκανε η τιμή του αερίου με 332%! Ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο ήταν 12%!

204 φούρνοι έβαλαν λουκέτο!
Τόσο καλά τα κατάφερε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη! Μέχρι στιγμής έχουν βάλει λουκέτο 204 φούρνοι σε όλη τη χώρα! Μόνο στην Αθήνα έκλεισαν 63, στη δε Θεσσαλονίκη κατέβασαν ρολά 22! Τι να πρωτοπληρώσουν οι αρτοποιοί; Το 15% των αρτοποιείων συσσωρεύει ζημίες και χρέη. Και έρχονται κι άλλα λουκέτα! Το κόστος λειτουργίας κάθε μέρα αυξάνεται. Αρτοποιείο με μηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 14.000 kWh το καλοκαίρι του 2021 πλήρωνε 1.980 ευρώ, τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου 3.562 ευρώ και τον Οκτώβριο του 2022 πλήρωσε 5.914 ευρώ.
Η συνολική αγορά του ψωμιού θα υποχωρήσει φέτος στα 2,5 δισ. ευρώ από 3,5 δισ. ευρώ το 2015.

Πανάκριβο το ρεύμα!
Με βάση την έκθεση του ACER (Σύνδεσμος των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της ΕΕ), η Ελλάδα εμφανίζει, σε σχέση με το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών, το τρίτο υψηλότερο κόστος οικιακού ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά την Πορτογαλία και τη Νορβηγία, και το τρίτο υψηλότερο κόστος φυσικού αερίου, μετά τη Βουλγαρία και τη Γερμανία.

Μπαταχτσής η Ελλάδα!
Η χώρα μας κατείχε το 2020 την πρώτη θέση στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών με τις περισσότερες διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών και επίσης την πρώτη θέση στη λίστα με τις υψηλότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές ευάλωτων καταναλωτών, που έφτασαν στο 50% έναντι 14,6% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail