Λάρισα: Τροχονομική παράβαση αξίας… 60.000 ευρώ!!!


Τα… είδε όλα ένας νεαρός Λαρισαίος το πρωί της Παρασκευής, όταν στην αλληλογραφία του βρήκε και ένα «μπιλιετάκι» από οικονομική υπηρεσία περιφερειακού Δήμου της Π.Ε. Λάρισας.

Από: larissanet.gr

Ανοίγοντας το φάκελο της αλληλογραφίας είδε ότι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου απαιτούσε να της καταβάλλει το ποσό των 59.453,38 ευρώ, για μία τροχονομική παράβαση που είχε κάνει τον Ιούλιο του 2020, «ειδάλλως ο Δήμος θα προβεί στη λήψη αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη αυτών».

Τι είχε συμβεί

Ο Λαρισαίος είχε υποπέσει στην τροχονομική παράβαση τον Ιούλιο του 2020 πηγαίνοντας στη δουλειά του, όταν και του βεβαιώθηκε πρόστιμο των 100 ευρώ που μαζί με τις προσαυξήσεις έφτασε στα 119,17 ευρώ.


 
Πρόστιμο που όπως γίνεται κατανοητό δεν πληρώθηκε – πληροφοριακά είχε μεσολαβήσει και έναν ιδιαίτερα λυπηρό γεγονός για τον νεαρό – και στις 3 του τρέχοντος η οικονομική υπηρεσία τον χρέωσε «νόμιμες κρατήσεις, Χαρτόσημο κα», συνολικού ύψους 1.482, 68 ευρώ.

Και όπως αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο του Δήμου η πρόσθεση του αρχικού κεφαλαίου των 119, 17 ευρώ με τις νόμιμες κρατήσεις φτάνει στο… αστρονομικό ποσό των περίπου 60.000 ευρώ!

Ένα ποσό που ήταν σχεδόν αδύνατο να πληρωθεί από έναν «άνθρωπο του μεροκάματου», που βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στη υπηρεσία του συγκεκριμένου Δήμου για να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί και έχει χρεωθεί στο όνομά του αυτό το υπέρογκο ποσό.

Εκεί λοιπόν «εισέπραξε» ένα «ναι ξέρουμε την περίπτωση. Δεν είστε ο μόνος. Είναι λάθος του συστήματος και έχει συμβεί… σε πολλούς ακόμη»!!!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail