Τι κρύβει η κρυφή πολεμική απειλή Erdogan κατά της Ελλάδας – Η Τουρκία καταγγέλλει παραβιάσεις και παρενοχλήσεις

Ο Erdogan στις 3/9 επανέλαβε την κατηγορία της τουρκικής κυβέρνησης ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά κοντά στην Τουρκία κατά παράβαση ιστορικών συνθηκών και διεθνών συμφωνιών.

Από: bankingnews.gr

Την κρυφή απειλή ανάληψης στρατιωτικής δράσης κατά της Ελλάδας εξέπεμψε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan ενώ συνεχίζονται μέσω του τουρκικού Τύπου οι κατηγορίες περί ελληνικών παραβιάσεων και παρενοχλήσεων.
Ο Erdogan στις 3/9 επανέλαβε την κατηγορία της τουρκικής κυβέρνησης ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά κοντά στην Τουρκία κατά παράβαση ιστορικών συνθηκών και διεθνών συμφωνιών.

«Η κατοχή των νησιών δεν μας δεσμεύει», είπε ο Erdogan.
«Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Όπως λέμε, μπορεί να κατέβουμε ξαφνικά ένα βράδυ» σημείωσε και πρόσθεσε: «Κοιτάξτε την ιστορία, αν προχωρήσετε παραπέρα, το τίμημα θα είναι βαρύ.
Έχουμε μια φράση για την Ελλάδα: Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», είπε αναφερόμενος στο 1922 και την εκδίωξη των Ελλήνων από την πόλη.

Τουρκικές καταγγελίες

Τα εμπρηστικά λόγια ειπώθηκαν με την ευκαιρία της παρουσίασης του τουρκικού στρατού ενός νέου πρωτοτύπου ενός μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους στην πόλη της Σαμψούντας και λίγες ημέρες αφότου η Άγκυρα υπέβαλε επίσημη καταγγελία στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Ελλάδα «κλείδωσε» ως στόχο τουρκικά F-16 που πετούσαν πάνω από τη Μεσόγειο.
Η τουρκική Hurriyet Daily ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Άμυνας «θα στείλει τα ίχνη ραντάρ και τις εικόνες της ελληνικής παρενόχλησης των τουρκικών αεροσκαφών από τα συστήματα αεράμυνας S-300 στο ΝΑΤΟ καθώς και σε όλες τις 30 συμμαχικές χώρες, σύμφωνα με πηγές.
Η Τουρκία έχει επίσης κατηγορήσει ότι ελληνικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της πάνω από 250 φορές σε παρενοχλητικούς ελιγμούς.
«Το υπουργείο ενημέρωσε επίσης ότι τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο 256 φορές από τις αρχές του 2022», αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet.
«Επιπλέον, παρενόχλησαν τα τουρκικά αεροσκάφη 158 φορές φέτος», ανέφερε το υπουργείο.
Στη θάλασσα, η ελληνική ακτοφυλακή παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα 33 φορές», πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail