Άλλο Κύπρος και άλλο Ουκρανία;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο και της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία;

Από: cosmostatus.blogspot.com

Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο συγκεκριμένο ερώτημα όσο πιο απλά και σύντομα γίνεται.

Το 1974 η ισχυρή στρατιωτικά Τουρκία εισέβαλε στην αδύναμη Δημοκρατία της Κύπρου με πρόφαση την προστασία των Τουρκόφωνων που ζούσαν στη χώρα.

Το 2014 και το 2022 η πανίσχυρη στρατιωτικά Ρωσία εισέβαλε στην υποδεέστερη στρατιωτικά Δημοκρατία της Ουκρανίας με πρόφαση την προστασία των Ρωσόφωνων που ζουν στη χώρα.

Το αποτέλεσμα της Τουρκικής εισβολής είναι η κατοχή του 37% του εδάφους της Δημοκρατίας της Κύπρου και η δημιουργία ενός «κράτους» που αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία, με το όνομα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Το αποτέλεσμα της πρώτης εισβολής της Ρωσίας στην Δημοκρατία της Ουκρανίας ήταν η προσάρτηση της Κριμαίας, ενώ με τη δεύτερη εισβολή επιχειρείται η ανεξαρτητοποίηση των κατεχόμενων περιοχών του κυρίως Ρωσόφωνου Ντονμπάς.

Η κυβέρνηση της Κύπρου, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχει σταματήσει να ζητά την άνευ όρων αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από τη χώρα και την ύπαρξη μίας και αδιαίρετης Δημοκρατίας της Κύπρου. Αντίθετα, έχει συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις των κατακτητών Τούρκων για τη δημιουργία μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η οποία θα μπορεί να σταματήσει να υπάρχει οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσει η «εγγυήτρια» Τουρκία.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ΔΕΝ συζητά κάποιον συμβιβασμό με τη Ρωσία και δεν αποδέχεται τίποτε άλλο εκτός από την αποχώρηση των Ρωσικών στρατευμάτων και την επιστροφή στην Ουκρανία της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

Για ποιο λόγο η Διεθνής «πολιτισμένη» κοινότητα υποστηρίζει τον εισβολέα (Τουρκία) στο θέμα της Κύπρου με την πρόταση για δημιουργία Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και δεν υποστηρίζει και στην περίπτωση της Ουκρανίας τον εισβολέα (Ρωσία), με την δημιουργία μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στην οποία το Ντονμπάς ουσιαστικά θα ελέγχεται από τη Ρωσία;

Όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα στο CosmoStatus (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ) θα πρέπει να σταματήσουμε να αυτοϋποβαθμιζόμαστε στο Κυπριακό. Γιατί η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Κύπρου δέχεται να κάθεται στο ίδιο τραπέζι και να συζητά την διχοτόμηση της Δημοκρατίας της Κύπρου με τους τρομοκράτες / αποσχιστές / αντάρτες Τουρκοκύπριους; Για ποιο λόγο τους αναβαθμίζει σε ισότιμους συνομιλητές; Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας αρνείται να συζητήσει με οποιονδήποτε Ρωσόφωνο από την περιοχή του Ντονμπάς και το μόνο που συζητά είναι η επιστροφή στα σύνορα του 2014, πριν την προσάρτηση της Κριμαίας. Πότε επιτέλους και ο Ελληνισμός της Δημοκρατίας της Κύπρου θα σταματήσει να δίνει αξία στους τρομοκράτες / αποσχιστές / αντάρτες Τουρκοκύπριους; Πότε η Διεθνής «πολιτισμένη» κοινότητα θα εφαρμόσει τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά για την διεθνώς αναγνωρισμένη Δημοκρατία της Κύπρου;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail