Σε πανικό ο Μητσοτάκης

Αναταραχή στη Νέα Δημοκρατία από το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη φθορά της κυβέρνησης

–Βλέπει παντού εχθρούς και σχέδια πολιτικής ανωμαλίας – Ισχυρίζεται ότι Πούτιν και Ερντογάν θέλουν… κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Από: Το Παρόν

Σημάδια αμηχανίας αλλά και πανικού, απόρροια της πολιτικής κατακραυγής για το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και της σταθερά αυξανόμενης αποδοκιμασίας της κυβέρνησης εκ μέρους των πολιτών, φανερώνουν οι κινήσεις και οι δημόσιες τοποθετήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα.

Καθώς διαπιστώνει ότι χάνει λίγο λίγο το παιχνίδι της πολιτικής κυριαρχίας με κίνδυνο στις επόμενες εκλογές να απωλέσει και το αξίωμα του πρωθυπουργού, αυτό τον οδηγεί στην… κατασκευή θεωριών συνωμοσίας και στην ανακάλυψη φανταστικών εχθρών, που ως βασικό τους στόχο έχουν την αποσταθεροποίηση της χώρας! Κατά πολλούς, ο πρωθυπουργός στήνει από τώρα το αφήγημά του στην περίπτωση που ηττηθεί ή αποτύχει στις εθνικές εκλογές.

Θα εμφανίσει τον εαυτό του ως θύμα σκοτεινών κέντρων και διεθνούς συνωμοσίας! Μετά την αναφορά του για «σχέδια ανωμαλίας», προ ημερών στη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου είπε και… ονόματα! Συγκεκριμένα κατονόμασε τη Μόσχα, τονίζο­ντας ότι «προκαλεί αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της».

Έκανε δε ένα βήμα πιο πέρα, λέγο­ντας ότι Βλ. Πούτιν και Τ. Ερντογάν θα ήθελαν μια άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα! Ισχυρισμοί πρωτόγνωροι στα πολιτικά χρονικά της χώρας και μάλιστα από το στόμα ενός εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης αποδίδουν τις αναφορές αυτές του κ. Μητσοτάκη στον πανικό του από την κοινωνική κατακραυγή και την επερχόμενη πολιτική αλλαγή στη χώρα. Θεωρούν δε ότι με την επιχειρηματολογία του αυτή επιδιώκει αφενός να κερδίσει τη συμπάθεια των πολιτών, στη βάση ότι τον… πολεμούν «σκοτεινές δυνάμεις» επειδή κάνει το σωστό, και αφετέρου να καταφέρει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, που σε ένα μεγάλο ποσοστό τους είναι απογοητευμένοι από την κυβέρνηση και τις επιδόσεις της σε διάφορους τομείς. Είναι χαρακτηριστι­κό ότι στην τελευταία έ­ρευνα της GPO το 32,9% των γαλάζιων ψηφοφόρων απά­ντησε ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό του ότι Πούτιν και Ερντογάν θα ήθελαν μια άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να συκοφαντήσει (ενοχοποιήσει) τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πρωτίστως δε τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής ο Αλ. Τσίπρας θα είναι αυτός που θα διαδεχθεί τον κ. Μητσοτάκη στην εξουσία. Με άλλα λόγια, λέει στους έλληνες πολίτες ότι οι «εχθροί» της χώρας θέλουν να εκτοπίσουν εκείνον, που κρατάει σκληρή γραμμή, και να έρθουν οι επόμενοι, που είναι πιο… βολικοί και δεν θα δώσουν μάχες για τα εθνικά συμφέροντα. Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός υπονοεί ότι εκείνος είναι περισσότερο πατριώτης από κάθε άλλον στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Πληροφορίες από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι οι συ­γκεκριμένες αναφορές (ισχυρισμοί) του κ. Μητσοτάκη δεν είναι… προσωρινού χαρακτήρα, για τη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων.

Αντίθετα, θα αποτελέσουν βασικό πυλώνα της προεκλογικής επιχειρηματολογίας του, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η εκτίμηση, ίσως και η βεβαιότητα, ότι η κυβέρνηση θα έχει σημαντικά πολιτικά οφέλη από τη στρατηγική αυτή. Και αυτό σημαίνει ότι αυτή η προεκλογική περίοδος, εκτός από πόλωση και διχασμό στον ύψιστο βαθμό, θα έχει μεγάλες δόσεις από θεωρίες συνωμοσίας, σκοτεινά κέντρα και… φανταστικούς εχθρούς, εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail