Αίγυπτος: Σημαντική αύξηση των τελών διέλευσης στη Διώρυγα του Σουέζ

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ ανακοίνωση σημαντική αύξηση των τελών της διέλευσης της διώρυγας του Σουέζ «υπό το φως των σημερινών ρυθμών πληθωρισμού παγκοσμίως και των επιπτώσεων των υψηλών τιμών της ενέργειας», όπως σημειώνεται.

Από: echedoros-a.gr

Σύμφωνα με την ‘Μασράουι’, η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ ανακοίνωσε αύξηση των τελών διέλευσης για όλους τους τύπους πλοίων που διέρχονται από τη διώρυγα κατά 15%, εκτός από τα πλοία ξηρού χύδην φορτίου και τα κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα αυξηθούν κατά 10% το 2023.

Ο επικεφαλής της αρχής, υποστράτηγος Οσάμ Ράμπι εξήγησε ότι η απόφαση για αύξηση των τελών διαμετακόμισης έρχεται υπό το φως της συνεχούς παρακολούθησης των εξελίξεων των αλλαγών της αγοράς στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, ο οποίος παρακολουθεί τη συνεχιζόμενη αύξηση στις κατηγορίες ημερήσιων χρονοναύλων για τους περισσότερους τύπους πλοία σε πρωτοφανή επίπεδα και προσδοκίες για τη συνέχισή τους κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, συνάγοντας αυτό στην άνοδο των τιμών ναύλωσης δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου κατά 88% αύξηση σε σχέση με τον μέσο όρο του 2021, καθώς και αύξηση 11% στη μίσθωση δεξαμενόπλοιων υγροποιημένου φυσικού αερίου με τιμές πάνω από τον μέσο όρο του 2021.

Τον Φεβρουάριο του 2022, τα έσοδα της Διώρυγας του Σουέζ αυξήθηκαν κατά 15,1% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 545,5 εκατομμύρια δολάρια, εξαιρουμένων των υπηρεσιών πλοήγησης, σε σύγκριση με 474,1 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι. 

masrawy.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail