Ψηφιακά συσσίτια φτώχειας και επιστροφή στις ξυλόσομπες, η νέα κανονικότητα της «αριστείας»!

Η κυβέρνηση μετατρέπει τους Έλληνες σε «επαίτες», που σιτίζονται με κουπόνια και θερμαίνονται «εναλλακτικά».

Από: sportime.gr / Ελευθέριος Ανδρώνης

Κυβέρνηση: Αν το συσσίτιο φτώχειας βαφτίζεται «voucher», αν το δελτίο στα καύσιμα βαφτίζεται «Fuel Pass», αν η επιδότηση της χρεοκοπίας των νοικοκυριών από τους λογαριασμούς ρεύματος βαφτίζεται «Energy Pass», αν η υπακοή στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης μετασχηματίζεται σε «μπόνους απόδοσης», αυτό σημαίνει πως η μόνη διαφορά που έχουμε από μια εξαθλιωμένη νέο – σοβιετία, είναι οι «φιλελέ» ονομασίες που χρυσώνουν το πικρό χάπι της φτωχοποίησης.

Και αν μέχρι πριν λίγο καιρό, το κουπόνι τροφίμων φάνταζε ως μέτρο που αφορά αποκλειστικά τις λεγόμενες τριτοκοσμικές χώρες, καλώς ήρθαμε στον «τρίτο κόσμο», στην γη της επαγγελίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που επιθυμεί τον πολίτη ως τρόφιμο στο «εργοστάσιο» μετανθρωπισμού, να χρησιμοποιεί ψηφιακό δελτίο για να τραφεί, να μετακινηθεί, να ηλεκτροδοτηθεί, και αν δεν είναι «υπεύθυνος καταναλωτής» να υφίσταται τις σχετικές κυρώσεις που θα ορίζει η «πράσινη» βίβλος των Βρυξελλών.

Το «Food Pass» κάνει την εξαθλίωση – κανονικότητα

Το «Food Pass» είναι πλέον γεγονός, και τα συσσίτια μπαίνουν στη «κανονικότητα» της «καταπληκτικής ποιότητας ζωής» που αναγνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα μεσοδιαστήματα των διακοπών του. Από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ένα έκτακτο επίδομα πείνας της τάξεως των 300 ευρώ, που θα λάβουν χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Δηλαδή η κυβέρνηση δεν φροντίζει να προχωρήσει σε μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας και των ανατιμήσεων και να μειώσει τους κρατικούς φόρους στα τρόφιμα, άλλα αντιθέτως, ρίχνει κι άλλο ζεστό δημόσιο χρήμα στο στόμα του τέρατος του πληθωρισμού. Είναι ακριβώς η ίδια πολιτική που ακολουθείται και με το ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως τα κέρδη των ενεργειακών μονοπωλίων παραμένουν ανέγγιχτα, έτσι και τα καρτέλ κερδοσκοπίας στα τρόφιμα θα συνεχίσουν απρόσκοπτα να λεηλατούν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Για όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει προεκλογική «σημαία» μερικά κουπόνια πείνας, οι υπερεθνικές εφοδιαστικές αλυσίδες θα συνεχίσουν τον μονοπωλιακό έλεγχο στις αγορές της ΕΕ, και η εγχώρια αγροτική παραγωγή που παραμένει χωρίς ουσιαστική στήριξη από το κράτος θα συνεχίσει να καταστρέφεται, οδηγώντας την κατανάλωση στα διατροφικά προϊόντα της βιομηχανίας των Agrobusiness, και στις «εναλλακτικές» (και φθηνότερες) προτάσεις, όπως η πρωτεΐνη εντόμων, το τεχνητό «κρέας», τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και άλλες διατροφικές εκπλήξεις.

Ακριβώς όπως εργαλειοποιήθηκε η πανδημία για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, έτσι εργαλειοποιείται και η επισιτιστική κρίση, όπως και η ενεργειακή. Μόνο που τώρα υπάρχει και το αφήγημα της κλιματικής κρίσης άλλα και του Ουκρανικού, να σιγοντάρουν τη νεοταξική παρωδία που προωθούν οι θέσεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (CES) ήδη 9,5 εκατ. ενεργών οικονομικά πολιτών στην ΕΕ αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους για την ενέργεια. Το ευρωπαϊκό εργατικό δυναμικό οδηγείται σε πρωτοφανή φτωχοποίηση, και έτσι ανοίγει το «παράθυρο» για την καθιέρωση ενός καθολικού βασικού εισοδήματος, ένα επίδομα ανέχειας και χειραγώγησης, που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του WEF.

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς, ο λαός καλείται να πληρώσει το λογαριασμό της εμπλοκής της Ελλάδας στην πολεμική σύγκρουση των ευρωατλαντικών με τη Ρωσία, και θα τον εξοφλήσει με πείνα και ενεργειακή λιτότητα.

Το «Food Pass» είναι η πιο βαρύγδουπη επιβεβαίωση πως οι Έλληνες καλούνται να ζουν με ελεημοσύνη, έχοντας όμως την ικανοποίηση πως βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Τα voucher εξαθλίωσης για τα σούπερ μάρκετ είναι το επιστέγασμα μιας λογικής που παραπέμπει σε φτωχοποιημένα καθεστώτα, όπου κυριαρχούσε η πολιτική «επιβράβευση», το δελτίο και το… συσσίτιο.

Επιστροφή στις ξυλόσομπες!

Και στο τοπίο της θέρμανσης όμως, τα πράγματα είναι ίδια και χειρότερα όσον αφορά την κρατική εγκατάλειψη από μια κυβέρνηση που νίπτει τας χείρας για τα δεινά που η ίδια προκαλεί.

«Όποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, να βρει», δήλωσε χωρίς περιστροφές ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που παραπέμπει σε μια λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» και θυμίζει πολύ μια άλλη κορυφαία πολιτική του στιγμή, τότε που έλεγε «αν δεν θέλετε να εμβολιαστείτε, μη σώσετε».

Τελικά ο κόσμος ψήφισε την κυβέρνηση για να ακούει σήμερα τους υπουργούς της να λένε «βγάλτε τα πέρα όπως μπορείτε» και «εξοικονομήστε ενέργεια» γιατί αλλιώς είστε εχθροί της οικονομίας.

Ήδη ο κόσμος στρέφεται στη φθηνότερη λύση της παραδοσιακής ξυλόσομπας, και η γενικευμένη ανασφάλεια που επικρατεί, οδηγεί στην εξάντληση αποθεμάτων σε πολλές επιχειρήσεις που εμπορεύονται ξυλόσομπες. Στη Θεσσαλονίκη ήδη γίνεται πανικός και τα αποθέματα έχουν εξαφανιστεί.

Που μπορεί να οδηγήσει η αδυναμία του κόσμου να ζεσταθεί; Ας αναλογιστούμε πως ήδη από το 2021 είχαμε 83 νεκρούς από οικιακές πυρκαγιές, λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας του κράτους πρόνοιας. Άνθρωποι που αναγκάζονταν να καταφύγουν σε φθηνές θερμαντικές συσκευές αμφιβόλου ποιότητας, σε ασυντήρητα (λόγω κόστους) θερμαντικά μέσα και σε αυτοσχέδιες θερμάστρες, για να ζεσταθούν, τελικά έχασαν τη ζωή τους από ατυχήματα εντός της οικίας τους.

Που μπορεί να οδηγήσει αυτό το τραγικό φαινόμενο, τώρα που τα νοικοκυριά θα στραφούν μαζικά στην φθηνότερη θέρμανση; Θα πει κανείς, ενδιαφέρθηκε η κυβέρνηση για την καταστροφή του ανοσοποιητικού που προκάλεσε με τις πολιτικές που εφάρμοσε στην πανδημία; Ενδιαφέρθηκε για τις παρενέργειες των εμβολίων; Ενδιαφέρθηκε για την ισοπέδωση του ΕΣΥ και την αυξημένη θνησιμότητα που παρατηρείται; Γιατί να ενδιαφερθεί τώρα για την ασφαλή θέρμανση των ανθρώπων;

Για όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κομπάζει για την… ανάπτυξη που φέρνει, οι πολίτες με σταθερούς ρυθμούς πορεύονται προς την Ελλάδα του μεσοπολέμου. Αυτό είναι γεγονός. Και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail