Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ίσως “θολώσει” πολύ κρίσιμες εξελίξεις στην Ουκρανία…

Οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι εξαιτίας της ουκρανικής αντεπίθεσης που αλλάζει το σκηνικό. Οι επιτυχίες τους είναι πολύ περιορισμένες προς ώρας στο μέτωπο της Χερσώνας, δεν ισχύει όμως σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες για την περιοχή του Χαρκόβου. Κι ενώ η διεθνής δημοσιότητα είναι απορροφημένη με τα του θανάτου της βασίλισσας Ελισσάβετ, μπορεί αίφνης να διαπιστώσουμε ότι οι εξελίξεις θα φέρουν σοβαρή κλιμάκωση και ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Από: defence-point.gr

Προτού αναφερθούμε στα λόγια Ρώσου αναλυτή για τις επιχειρήσεις στην περιοχή του Χαρκόβου, αξίζει να επιχειρηθεί μια εκτίμηση για τις αλλαγές που μπορεί να φέρουν οι τελευταίες εξελίξεις με τις επιτυχίες των Ουκρανών, μετά τον μαζικό και συνεχή εξοπλισμό τουςαό τους Αμερικανούς και τη Δύση γενικότερα.

Το αυτονόητο συμπέρασμα είναι ότι οι θετικές εξελίξεις αναπτερώνουν το ηθικό των Ουκρανών, μετά την μέχρι στιγμής αποτυχία της αντεπίθεσης στην Χερσώνα και ενισχύει το επιχείρημα όσων επιθυμούν συνέχιση της χρηματοδότησης και της παράδοσης στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία.

Αυτό ως επίπτωση θα έχει να αποδυναμώσει τις όποιες προθέσεις για ειρηνική διευθέτηση στους κόλπους της Δύσης και τις πλευρές που τις προωθούν. Αυτό σημαίνει ότι οι υποστηρικτές της ανάλυσης του να επιχειρηθεί στην Ουκρανία ένα “ρωσικό Βιετνάμ”, ένας πόλεμο φθοράς όπου η Ρωσία θα αιμορραγεί οικονομικά και στρατιωτικά, αποκτούν το πάνω χέρι, σε βάρος όσων πρεσβεύουν την ανάγκη να βρεθεί κάποια διπλωματική διέξοδος.

Επιπτώσεις θα έχει όμως και στη Ρωσία, καθώς δημιουργεί αμφιβολίες για την πορεία του πολέμου τη ρωσική κοινωνία και επιβάλλει την μεταφορά πρόσθετων ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι είναι αδύνατο το σχέδιο να στηριχθεί η άμυνα των κατεχόμενων περιοχών σε ντόπιες δυνάμεις.

Οι Ρωσόφωνοι του Ντονμπάς και του Ντινιέτσκ, παρότι διαθέτουν στρατιωτική εκπαίδευση και εμπειρία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν μόνοι τους για την άμυνα των περιοχών, κατοχυρώνντας τις γεωγραφικές περιοχές για λογαριασμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πλέον απειλείται ην κατάληψη του κομβικού σημείου για τις ρωσικές επικοινωνίες Ιζιούμ. Εάν αυτό καταληφθεί κόβεται η επικοινωνία Ντονμπάς-Χαρκόβου, με αποτέλεσμα τη στρατιωτική τρωτότητα του πρώτου από τον βορά.

Ας δούμε τώρα όσα έγραψε Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμων, ο Boris Rozhin, που αναφέρθηκε στην κατάσταση γύρω από την κατάληψη της πόλης Balakliya στην περιοχή του Χαρκόβου, στο βόρειο μέτωπο, από τις ουκρανικές δυνάμεις, στο κανάλι του στο Telegram.

1. Οι Ουκρανοί κατέλαβαν τουλάχιστον μέρος της Balakleya, συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου του τοπικού δημοτικού συμβουλίου. Οι μάχες συνεχίζονται στην πόλη και στα περίχωρά της, κάτι που επιβεβαιώνεται από το βίντεο από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Είναι πιθανό οι κύριες δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας να βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της Balakleya, αφού τα βίντεο από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προέρχονται από τις δυτικές συνοικίες της πόλης.

2. Οι Ουκρανοί έχουν εγκατασταθεί στο Volokhov Yar και επίσης συνεχίζουν να μάχονται στην περιοχή Shevchenkovo (δεν υπάρχουν επιβεβαιωτικά βίντεο από το χωριό) και η Ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης κατευθύνεται προς το Kupyansk και το δρόμο προς το Izyum.

3. Γίνεται επίσης διερεύνηση των δυνατοτήτων προώθησης προς την κατεύθυνση του Kunye και περαιτέρω προς το Oskol προκειμένου να χτυπηθούν οι επικοινωνίες της ομάδας Izyum.

4. Και οι δύο πλευρές μεταφέρουν βιαστικά πρόσθετες δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση – οι δικές μας για να σταθεροποιήσουμε το μέτωπο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για να αναπτύξουν περαιτέρω. Σημειώνεται η χρήση μεγάλου αριθμού ξένων μισθοφόρων.

5. Γενικά, η επιχειρησιακή κρίση συνεχίζει να αναπτύσσεται και η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή αυτή δεν είναι ακόμη σε θέση να σταθεροποιήσει την κατάσταση. Αυτό που συμβαίνει θυμίζει έντονα την ιστορία της απώλειας της Παλμύρας το 2016.

Πηγή: https://rusvesna.su/news/1662656869

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail