Αποχωρήσαμε από το Χάρκοβο για να τους διαλύσουμε από αέρος, ισχυρίζονται οι Ρώσοι

Στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο θωρακισμένο αυτοκίνητο "Tigr" κοντά στην πόλη Izyum Sputnik
Freepen.gr - Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την αποχώρηση των στρατευμάτων από πολλές τοποθεσίες στην περιοχή του Χάρκοβο της Ουκρανίας. Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω επίθεσης στην περιοχή από το Κίεβο.

«Για να επιτευχθούν οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, λήφθηκε απόφαση για ανασυγκρότηση στρατευμάτων στις περιοχές Balakleya και Izyum προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση του Ντονέτσκ», ανέφερε ο ρωσικός στρατός σε δήλωση το Σάββατο.

Τα στρατεύματα που σταθμεύουν στην περιοχή «αναπτύχθηκαν» τις τελευταίες τρεις ημέρες στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, ισχυρίστηκε το υπουργείο. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο στρατός πραγματοποίησε «πλήθος δραστηριοτήτων που αποσπούν την προσοχή και επίδειξης πραγματικής δράσης στρατευμάτων», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους εν λόγω ελιγμούς.

Προκειμένου να αποφευχθεί η «ζημιά στα ρωσικά στρατεύματα», ο στρατός έχει υποβάλει τις ουκρανικές μονάδες στην περιοχή σε «ισχυρές» επιθέσεις πυροβολικού, πυραύλων και αεροσκαφών, δήλωσε το υπουργείο, ισχυριζόμενο ότι καταστράφηκαν πάνω από 100 τεθωρακισμένα και μονάδες πυροβολικού, καθώς επίσης εξοντώθηκαν «περισσότεροι από 2.000 Ουκρανοί και ξένοι μαχητές» τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Η απόσυρση έρχεται εν μέσω μιας μαζικής ουκρανικής επίθεσης που ξεκίνησε στην περιοχή του Χάρκοβο την Πέμπτη. Της επίθεσης είχαν προηγηθεί προσπάθειες προέλασης σε άλλες περιοχές, συγκεκριμένα κοντά στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία πόλη Χερσών της νότιας Ουκρανίας.
 
Τα λεγόμενα των Ρώσων απομένει να φανούν στην πράξη επί του πεδίου.
 
* πληροφορίες RT.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail